EVD

Voorlichtingsbijeenkomst Zakendoen in Kenia, Tanzania en Oeganda

11 mei 2001

Oost-Afrika is niet gemakkelijk voor export en investeringen, maar de regio biedt wel degelijk kansen voor Nederlandse bedrijven. Oeganda en Tanzania kenden in 2000 een economische groei van ongeveer vijf procent en ook andere economische indicatoren zijn positief. Als u wilt investeren in deze landen, dan zou u in aanmerking kunnen komen voor een subsidie, zoals PSOM (Programma Samenwerking Opkomende Markten). De financiële bijdrage vanuit PSOM bedraagt dan tweederde van de projectkosten. Voor Oeganda en Tanzania kunnen de sectoren landbouw en de voedselverwerkende industrie, transport en infrastructuur als aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders worden beschouwd. Specifiek voor Tanzania is de sector milieu en duurzame energie van belang en voor alle drie de landen is toerisme een groeisector.
Kenia heeft een gevarieerde agrarische sector. Daarnaast moet het aandeel van de dienstensector en de verwerkende industrie niet worden onderschat. Staatssecretaris Ybema onderstreepte in september 2000 het belang van Oost-Afrika met een bedrijvenmissie naar Tanzania en Oeganda, waar 30 Nederlandse bedrijven aan deelnamen. Ybema concludeerde: "Mij is wel duidelijk geworden dat Afrika zeker geen verloren continent is, maar juist een continent met ongekende mogelijkheden en daarom ook aantrekkelijk voor Nederlandse bedrijven om te investeren."

Wilt u meer weten over het zakendoen in Kenia, Tanzania en Oeganda en de kansen die deze markten te bieden hebben, dan bent u van harte welkom op de spreekdagen en voorlichtingsbijeenkomst. De spreekdagen vinden op diverse locaties in het land plaats van 7 tot en met 10 mei. Als u een kosteloos gesprek wilt met een handelssecretaris van onze ambassade in één van deze landen, kunt u contact opnemen met Anita Jainandan van de EVD (telefoon: 070 - 3797559 of e-mail: jainandan@evd.nl) of een belangstellingsformulier invullen. De voorlichtingsbijeenkomst vindt op 11 mei plaats bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam.

Programma - Aanmelden