PERSBERICHT



Amsterdam, 11 mei 2001

Naar aanleiding van de mediatisering van de discussie rondom de Imams in Nederland en hun standpunten ten opzichte van de homoseksualiteit en de opschudding dat homoseksualiteit een ziekte zou zijn, verklaren de Unie van Marokkaanse Moslim Organisaties (UMMON) en het Euro-Mediteraan Centrum Migratie en ontwikkeling (EMCEMO) het volgende:


* Wij bekennen ons tot de Nederlandse democratie en wijzen elke vorm van verbale of fysieke intimidatie van of tegenover welk individu of welke organisatie dan ook af.

* De Koran is net als de andere heilige boeken expliciet over homoseksualiteit. Elke gelovige dient echter zichzelf tegenover God te verantwoorde

* We vragen in onze multiculturele samenleving respect voor zowel de religieuze als de maatschappelijke aspecten van het thema.

* Wederzijds respect moet centraal staan. Graag zijn de UMMON en het EMCEMO bereid een duurzaam debat aan te gaan met andere maatschappelijke organisaties ter verbetering van de verstandhouding tussen de verschillende culturen in onze multiculturele samenleving. Wij begroeten derhalve de uitnodiging van COC en Stichting de Vrienden van de Gay-krant.
In verband met de ontstane discussie rondom het onderhavige thema zullen de UMMON en EMCMO binnenkort een bijeenkomst organiseren. Hierover volgen nadere mededelingen.

UMMON,               EMCEMO
Driss El Boujufi     Abdou Menebhi