Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 11-05-2001 3e persbericht 11 mei 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietser licht gewond bij aanrijding
Bij een aanrijding op de kruising Donizettilaan Karel de Grotelaan Brahmslaan zijn vrijdag om 9.30 uur twee fietsers licht gewond geraakt. De fietsers, twee dertienjarige meisjes uit Waalre, staken vanuit de Karel de Grotelaan over. Een 78-jarige automobilist uit Waalre reed vanuit de Donizettilaan de kruising op en sloeg linksaf de Karel de Grotelaan op. Hij verleende geen voorrang aan de tegemoetkomende meisjes. Beide slachtoffers zijn naar het St. Josephziekenhuis gebracht. Zij konden na behandeling naar huis. Zij hadden schaafwonden en kneuzingen aan benen en rug.

Eindhoven: Gewonden bij aanrijding
Bij een aanrijding op de A2 zijn vrijdag om 14.25 uur vier personen gewond geraakt. Twee van hen zijn in het ziekenhuis opgenomen. Het ongeval gebeurde op de A2 ongeveer 500 meter voor Leenderheide, gezien vanuit Leende. Er had zich voor de verkeerslichten van Leenderheide een file gevormd. Een personenauto met achter het stuur een 19-jarige man uit Westervoort reed met volle vaart op de laatste auto van de file, waarin een 43-jarige man uit het Duitse Erlangen achter het stuur zat. De Duitse auto werd door de aanrijding tegen de volgende auto geduwd. Hierin zat een 19-jarige man uit Heerlen. De Duitser en de man uit Heerlen hadden nekklachten maar hoefden niet naar het ziekenhuis. De man uit Westervoort en zijn 17-jarige medepassagiere uit Duiven zijn met onbekend letsel in het St. Annaziekenhuis in Geldrop opgenomen.

Helmond: Diefstal uit woning
Uit een in aanbouw zijnde woning aan Stepekolk-Oost is donderdag tussen 7.30 en 16.15 uur een elektrische kookplaat gestolen. De waarde is bijna fl. 2.000,=.

Nuenen: Beeld gestolen
In de nacht van donderdag op vrijdag is bij een bloemenkwekerij aan het Wettenseind een beeld gestolen. Het kunstwerk stelt een man met kruiwagen voor. Verder zijn een aantal kunststof hangpotten met geraniums en een hoge pijp met begonias gestolen. Er is een gat in het hekwerk geknipt. Het beeld heeft een waarde van fl. 450,=.

Gemert: Inbraak in winkel
Bij een inbraak in een winkel aan het Ridderplein is in de nacht van donderdag op vrijdag fl. 750,= gestolen. Er werd een raam opengebroken.

Valkenswaard: Woninginbraak
Tussen donderdag 19.30 uur en vrijdag 9.00 uur is ingebroken in een woning aan de Hoekakker. Er is een raam opengebroken. De woning is nog niet bewoond. De toekomstige bewoner mist een pannenset, een boiler en een verwarmingsketel.

Valkenswaard: Drankdiefstal uit etalage
Vrijdag rond 1.30 uur zijn vanuit een etalage van winkel aan de Dijkstraat zes flessen drank gestolen. Er is een gat in de ruit gemaakt. Door het rondvliegende glas zijn vier glazen karaffen beschadigd.

Veldhoven: Bromfietser gewond
Een 16-jarige Veldhovense bromfietser is vrijdag om 8.25 uur gewond geraakt toen hij met een bestelauto in botsing kwam. De 24-jarige Bladelse bestuurder van de bestelauto reed over de Provincialeweg en ging rechtsaf een inrit in. In dezelfde richting reed de bromfietser over het fietspad. De bestuurder van de bestelauto liet de bromfietser niet voorgaan. De jongen kneusde zijn enkel bij de aanrijding. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Veldhoven: Inbraak
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken bij een bedrijf aan de Heemweg. Er is een ruit van de toegangsdeur vernield. Er zijn vier autoradios gestolen. Een vijfde radio en een cd-wisselaar werden zwaar beschadigd.

Veldhoven: Inbraak in winkel
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een winkel aan de Pleintjes. De ruit van de voordeur is vernield. Er is geld, ongeveer fl. 180,=, meegenomen.