VVD

Dijkstal: ook in de toekomst solide financieel beleid


Groep: Tweede-Kamerfractie Datum: 11 mei 2001
Het huidig financieel beleid moet in de toekomst worden voortgezet, aldus Hans Dijkstal op de Jaarlijkse Algemene Vergadering van de VVD in Noordwijkerhout.

De VVD beoordeelt het kabinetsbeleid tot nu toe gunstig!, aldus Dijkstal. Er is tot nu toe veel bereikt. Denk aan de welvaart, de werkgelegenheid, de economie, de koopkracht, de infrastructuur, en de extra middelen voor zorg, onderwijs en veiligheid. Dijkstal spreekt zijn waardering voor het kabinet, met name minister-president Kok en minister van Financiën Zalm, voor het belangrijke akkoord over de begroting voor 2001. Onder handhaving van de financiële discipline wordt 8 miljard extra ingezet voor zorg, onderwijs en veiligheid.
Deze succesformule is ook van belang voor de toekomst, zegt Dijkstal. Een behoedzame begrotingspolitiek, met financiële discipline plus (mede daardoor) extra geld voor nuttige doelen. Slechts met een solide financieel beleid kan, ook op langere termijn, het algemeen belang goed worden gediend.
Ondanks de gunstige beoordeling verwacht de VVD van het kabinet nog grotere krachtsinspanningen: het oplossen van belangrijke vraagstukken (oa asielzoekers, WAO, wachtlijsten zorg), en meer aandacht voor uitvoering en handhaving.
Dijkstal: En vooral: elke dag opnieuw goed besturen!