ERNST AND YOUNG

Emerging Entrepreneur 2001: Autopark Parking Systems

NB voor de redactie: de bekendmaking van de winnaar vindt vanavond om ca 23.00 uur plaats. Gelieve voor die tijd geen contact te zoeken met Marcel Graaf of medewerkers van Autoparking Systems

EMERGING ENTREPRENEUR 2001:
MARCEL GRAAF (AUTOPARK PARKING SYSTEMS, OOSTVOORNE)

Marcel Graaf van Autopark Parking Systems uit Oostvoorne is uitgeroepen tot 'emerging entrepreneur' van het jaar. Deze speciale prijs is bedoeld voor een veelbelovende startende ondernemer en wordt uitgereikt binnen het kader van de competitie voor de Beste Ondernemers Visie - een initiatief van Ernst & Young en Junior Kamer Nederland.

Autopark Parking Systems werkt als 'systeemintegrator' voor parkeeroplossingen. Met als belangrijkste marktsegment parkeergarages tot tachtig parkeerplaatsen voor vaste gebruikers, wordt via een speciale overnameruimte de opslag van auto's automatisch geregeld. Dat biedt een capaciteitswinst van 150 tot 200 procent.

Autopark Parking Systems opereert in een moeilijke markt, constateert de jury, die ogenschijnlijk weinig ruimte laat voor nieuwkomers. Toch hebben Marcel Graaf en de zijnen getoond dat met lef en een originele aanpak nog veel te bereiken valt. Graaf heeft volgens de jury bewezen 'een actueel probleem in de samenleving succesvol het hoofd te bieden door gebruikmaking van bestaande, maar ook veel nieuwe, innovatieve en creatieve oplossingen. Hij levert geen diensten of producten, hij lost problemen op.'

De prijs voor de 'emerging entrepreneur' van het jaar is bedoeld om een startende, snelgroeiende en veelbelovende ondernemer te onderscheiden, waar de competitie voor de Beste Ondernemers Visie zich vooral richt op ondernemers 'die het al gemaakt hebben'. Naast Marcel Graaf waren Michiel Ossenbruggen (Business Internet Trends, Ede), Edmond Hilhorst (Independer, Hilversum) en Jan Willem Tusveld (Vinden.nl, Rijssen) genomineerd voor de 'emerging entrepreneur 2001'. Daarmee wist Graaf het te winnen van drie Internetbedrijven.

De landelijke competitie voor de Beste Ondernemers Visie werd dit jaar gewonnen door Monique Brummans van werving- en selectiebureau Diemen & Van Gestel uit Soesterberg.