Gemeente Etten-Leur

Jury maakt selectie uit ingezonden kunstwerken

Gemeentelijke Kunstprijs 2001

Dit jaar richt de Gemeentelijke Kunstprijs zich op de twee-dimensionale vormgeving (bijvoorbeeld: schilderen, tekenen, aquarelleren). Vijfenvijftig deelnemers hebben in totaal 324 kunstwerken ingezonden.
De jury - bestaande uit: de heer J. Harzing
(voorzitter/kunstenaar), mevrouw L. Groeneweg (inwoonster van Etten-Leur) en de heer L. Arninkhof (docent School voor Expressie te Roosendaal) - heeft hieruit een eerste selectie gemaakt. Er zijn 77 kunstwerken uitgekozen. Van alle deelnemers is er minimaal één werk geselecteerd. Deze werken dingen mee naar de vijfde Gemeentelijke Kunstprijs 2001.
De geselecteerde kunstwerken worden op 11, 12 en 13 mei aanstaande tentoongesteld in de raadzaal van het gemeentehuis. Uit die werken kiest de jury de uiteindelijke winnaar van de Gemeentelijke Kunstprijs 2001. De prijs bestaat uit een uniek bronzen beeldje van de Brabantse kunstenares Tjikkie Kreuger.
Elke bezoeker van de expositie kan tevens aangeven welk kunstwerk hem of haar het meest aanspreekt. Dit resulteert in de toekenning van de publieksprijs.