Nationaal Dubo Centrum

Tweede ronde Woonzorgstimuleringsregeling sluit op 31 mei 2001

Met het bekendmaken van de verdeling van ruim 25 miljoen gulden voor vernieuwende woonzorgprojecten is tevens de tweede ronde van de tijdelijke Woonzorgstimuleringsregeling ingegaan. Tot en met 31 mei 2001 kunnen opnieuw subsidiebijdragen worden aangevraagd bij het ministerie van VROM. Het subsidiebudget voor deze tweede ronde bedraagt 25 miljoen gulden.

Van de 392 aanvragen voor een bijdrage in de eerste ronde van de tijdelijke Woonzorgstimuleringsregeling zijn er 215 gehonoreerd met in totaal ruim 25 miljoen gulden. Dit heeft staatssecretaris Remkes (VROM) vandaag mede namens staatssecretaris Vliegenthart (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) bekend gemaakt.

Met de Woonzorgstimuleringsregeling willen VROM en VWS een gevarieerd en op de vraag toegesneden aanbod van woonzorgarrangementen stimuleren. De regeling is sinds 1 oktober 2000 van kracht en heeft een looptijd van drie jaar. VROM heeft in totaal een bedrag van 130 miljoen gulden beschikbaar gesteld.

De gehonoreerde aanvragen combineren op een vernieuwende manier wonen, zorg en dienstverlening. De projecten komen voort uit een samenwerking tussen niet-winstbeogende instellingen uit enerzijds de woonsector en anderzijds de zorg en/of dienstverlening. Het betreft:
* projecten gericht op ouderen of verstandelijk gehandicapten
* bijdragen in voorbereidingskosten

* bijdragen in extra uitvoeringskosten: (ver)bouwactiviteiten, technologische vernieuwingen (domotica), samenwerking tussen woningcorporaties en zorginstellingen

Een overzicht van de gehonoreerde projecten vindt u hier.

10 mei 2001