HP en Accenture samen in outsourcing

Nadruk op migratie naar IT-systemen van de volgende generatie

Amstelveen, 11 mei 2001 - Hewlett-Packard en Accenture hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd. De bedrijven leveren samen outsourcingdiensten die de volledige levenscyclus van complexe ERP-oplossingen ondersteunen. HP en Accenture richten zich vooral op migratie van bestaande mainframeapplicaties naar architecturen en platforms van de volgende generatie. Daarnaast richten ze zich op ondersteuning van 'achterwaartse' integratie met aanwezige applicaties. Met deze diensten kunnen organisaties IT-onderdelen sneller en eenvoudiger inzetten en de kosten en het risico minimaliseren.

"Organisaties hebben te maken met veranderende markten, groeiende concurrentie en personeelstekorten. Tegelijkertijd moeten ze innoveren en staat klantgerichtheid hoog in het vaandel. Het laatste waarover zij zich druk zouden moeten maken, is de infrastructuur van technologische processen en bedrijfsprocessen", legt Ann Livermore, President HP Services, uit.

"Organisaties kunnen zich niet bezighouden met eindeloze implementatiecycli en resultaten moeten snel worden bereikt. Samen met HP leveren we al drie jaar bewezen, geteste oplossingen en methodologieën", reageert Martin I. Cole, Managing Partner Outsourcing bij Accenture. "Binnen deze nieuwe overeenkomst gaan we deze aan een nog bredere markt leveren."

Een belangrijk voordeel van de samenwerking tussen HP en Accenture is de leverings- en implementatiestrategie voor het succesvol afronden van elke fase van een migratie binnen een vooraf vastgestelde tijdsperiode. De overeenkomst combineert de technologische, innovatieve en operationele diensten van HP met de uitgebreide kennis en ervaring van Accenture op het gebied van productie, beheer en technologie. Samen kunnen ze applicaties ontwerpen, bouwen en inzetten voor een breed spectrum van outsourcingoplossingen voor IT-levenscycli en infrastructuren. HP en Accenture hebben al bij vijftien projecten samengewerkt en ontwikkelden bewezen, geteste oplossingen en methodologieën voor het outsourcen van ERP.

Accenture
Accenture is wereldleider op het gebied van adviesdiensten en oplossingen voor beheer en technologie. Meer dan 70.000 medewerkers in 46 landen leveren een breed scala gespecialiseerde mogelijkheden en oplossingen aan klanten in allerlei bedrijfstakken. Accenture bouwt aan een netwerk met organisaties om aan alle behoeften van klanten tegemoet te kunnen komen, van advies, technologie, outsourcing en samenwerking tot risicokapitaal. Meer informatie is te vinden op http://www.accenture.com.

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op http://www.hp.nl.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een 'always-on' internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

Contactpersoon voor de redactie:
(