Persbericht

Avaya selecteert Landis als belangrijkste leverancier voor haar Enterprise Class IP Solutions (ECLIPS)

Landis brengt het voordeel van de geconvergeerde en draadloze netwerkoplossingen van Avaya dichter bij kleine en middelgrote Europese ondernemingen

TER PUBLICATIE: 11 mei 2001

NIEUWEGEIN - Avaya heeft Landis ICT Group geselecteerd als distributeur voor haar telecomproducten, zoals IP-telefonie en multi-service infrastructuren voor data en draadloze netwerken. Landis gaat de Avaya-producten distribueren in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Oostenrijk, België en de Scandinavische landen. De distributiefocus is gericht op kleine en middelgrote bedrijven door heel Europa. De overeenkomst markeert de verstevigde band tussen Avaya en Landis op de Nederlandse en de Europese markt

Het accent in de overeenkomst ligt op de distributie van de producten uit het Enterprise Class IP Solutions-programma (ECLIPS) van Avaya. Voor Avaya draagt de overeenkomst bij aan de verdere positionering als toonaangevende leverancier van producten voor de Europese IP-telefoniemarkt.

"Wij geloven dat IP-telefonie uiteindelijk het belangrijkste communicatiemiddel wordt voor het bedrijfsleven in Europa en daarbuiten. Om in deze concurrentiemarkt succesvol te zijn is het voor wederverkopers belangrijk, te kunnen rekenen op een betrouwbare distributeur van betrouwbare IP-telefonieproducten. Met Landis, die ECLIPS gaat distribueren, beschikt Avaya daarover", zegt Anil Srivastava, Vice-President voor Channel Management in EMEA.

Met haar ECLIPS-portfolio biedt Avaya bedrijven de flexibiliteit om geheel nieuwe IP-oplossingen te ontwikkelen danwel hun bestaande Avaya PBX verder te ontwikkelen met IP-telefonie. Landis is groot en gespecialiseerd genoeg om de groeiende vraag van bedrijven naar flexibele, betrouwbare en functionele IP-telefonie en -applicaties te ondersteunen voor hun end-to-end geswitchte IP-netwerken.

"Voor de Nederlandse markt hebben Avaya en Landis de banden verstevigd. Landis heeft bewezen een gespecialiseerd distributeur te zijn voor kleine en middelgrote bedrijven. Voor Avaya is dat een belangrijk argument geweest om de distributieovereenkomst aan te gaan", aldus Paul Kievit, Managing Director van Avaya Nederland.

"Wij kennen de Europese markt van kleine en middelgrote ondernemingen en weten welke producten het beste aansluiten op hun behoeften. Volgens onze verwachting leveren de producten van Avaya op het terrein van IP-telefonie en haar data en draadloze netwerkproducten betrouwbare prestaties met een kwaliteitsniveau waar kleine en middelgrote in Europa behoefte aan hebben", zegt Berry Clemens, Hoofd Marketing van Landis.

Volgens deskundigen, zullen met name kleine en middelgrote ondernemingen het meest gaan investeren in IT-middelen. Dankzij haar ECLIPS-portfolio én haar multi-service infrastructurele producten, bevindt Avaya zich in een goede positie om te profiteren van deze groei.

Avaya
Avaya, wereldwijd één van de marktleiders in de verkoop en service van communicatieoplossingen en -diensten, levert producten en services die organisaties helpen te excelleren in klantgerichtheid. Avaya levert deze oplossingen aan bedrijven - waaronder meer dan 75 procent van de Fortune 500 -, en aan overheden en andere organisaties. Avaya biedt oplossingen voor Customer Relationship Management, Unified Communication, Hosting en Multiservice Networking Infrastructure, en geconvergeerde Voice en Data Networks, inclusief de Enterprise-Class IP Solutions (ECLIPS). Deze producten worden ondersteund door Avaya Services en Avaya Labs. Avaya is wereldwijd marktleider in unified messaging, messaging-systemen, callcenters en structured-cabling systems. Avaya is in de Verenigde Staten marktleider in systemen voor spraakcommunicatie. In Nederland is Avaya gevestigd in Nieuwegein en Rijswijk. Meer informatie is te vinden op www.avaya.nl.