Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-05-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.20 uur
Heler en koper aangehouden

UTRECHT Twee agenten in burger liepen donderdagnacht te surveilleren op de Nobelstraat. Omstreeks tien voor vier zagen de agenten dat een 43-jarige man uit Utrecht een fiets te koop aanbood aan een 23-jarige man uit Utrecht.

De agenten hoorden dat de fiets verkocht werd voor 13,= en zes sigaretten. Beide mannen werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat de fiets als gestolen stond geregistreerd. De 23-jarige koper kreeg en proces-verbaal en kon naar huis. De 43-jarige Utrechter werd ingesloten.

Woninginbreker aangehouden op heterdaad

UTRECHT - Donderdagnacht kreeg de politie een melding dat er werd ingebroken bij een woning aan de Oldambt. De getuige gaf een goed signalement door aan de politie. Op weg naar de Oldambt zagen agenten omstreeks half drie een man op de fiets in de richting van de Furkabaan rijden. De man voldeed naadloos aan het opgegeven signalement.

De 28-jarige man uit Utrecht werd aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette hij zich hevig waardoor de agenten genoodzaakt werden hem met gepast geweld tegen de grond te drukken. Uit onderzoek bij de woning bleek dat de bewoners niet thuis waren en dat het slot van de voordeur was geforceerd.

Bij de 28-jarige verdachte werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen. Het is de politie nog niet duidelijk of er goederen uit de woning zijn meegenomen.

Autokraker aangehouden

UTRECHT Een getuige zag donderdagavond omstreeks half tien een onbekende man de ruit van een geparkeerd voertuig aan het Moreelsepark inslaan. De 65-jarige getuige waarschuwde twee beveiligingsmensen die in de buurt hun surveillance liepen.

Bij de auto aangekomen zat de verdachte inmiddels in de auto en was op zijn gemak bezig de audioapparatuur te demonteren. De beveiligingsmensen hebben de 40-jarige man uit Utrecht aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gearriveerde agenten.

Uit de fouillering bij de verdachte kwamen diverse van diefstal afkomstige goederen.

Straatroof

UTRECHT - Een 31-jarige vrouw uit Soest stond donderdagavond met haar auto te wachten voor het verkeerslicht op de Vliegendhertlaan. Plotseling hoorde zij dat iemand trachtte haar achterportier te openen. Dit lukte niet omdat deze op slot zat.

Hierop zag zij in een flits dat een onbekende man haar achterruit insloeg om vervolgens van de achterbank haar tas met daarin een laptop en diverse waardepapieren te stelen. De verdachte sprong hierna achterop een scooter en verdween.

De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Verkeerscontrole
UTRECHT Donderdagmorgen heeft de politie een algemene verkeerscontrole gehouden op de Eykmanlaan. Tussen negen uur en kwart over elf werden in totaal 52 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere, het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u, het rijden over de busbaan, versleten banden, het voeren van de mistlampen, het niet dragen van de autogordel, verlopen APK, rijden zonder rijbewijs en het rijden met een gevaarlijk uitstekende lading.