Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 11 mei 2001

Gewonden na aanrijding Noordwijk (D1)
Bij een verkeersongeval op de kruising van de Van de Mortelstraat met de Sartoriusstraat is donderdagmiddag 10 mei een 16-jarige jongen uit Voorhout aangereden. Het ongeval gebeurde om 14:30 uur toen een 65-jarige automobilist uit Noordwijk van de Van de Mortelstraat rechtdoor de Sartoriusstraat in reed. De man verleende geen voorrang aan de scooter die van rechts kwam. Beide raakten ze gewond en zijn ze met letsel aan de benen en mogelijk inwendig letsel door de ambulance naar het LUMC gebracht.

Politie-assistentie Voorhout (D1) Donderdagmiddag 10 mei heeft de politie hulp verleend bij een ongeval aan de Schoutenlaan. Bij een bouwproject waren daar rond 16:45 uur een paar jongens aan het spelen. Voor een 12-jarige jongen uit Voorhout liep dat niet goed af. Van de vierde steigerverdieping viel de jongen naar beneden waar hij belandde op een bouwlift. De jongen brak zijn rechterarm en is door de ambulance naar het LUMC gebracht.

Inbraken Warmond (D2) Gisterochtend 10 mei, zijn aan de Ganzenwei in Warmond drie woninginbraken ontdekt. In twee woningen zijn de daders d.m.v. het zogenaamde 'gaatjes boren' via de achterzijde binnengekomen. In één woning zijn de daders binnengekomen via de niet afgesloten achterdeur. De buit bestond onder andere uit geld.

Uitgebrande auto op A44 Sassenheim (D2)
Op de westbaan van rijksweg A44 is gisterenavond een auto uitgebrand. De bestuurder van de auto, een 25-jarige man uit Noordwijk, wilde benzine tanken. Na het tanken ging zijn auto roken en vloog spontaan in de brand. De brandweer heeft de brand geblust.

Aanranding/verkrachting Leiden (D4)
Een 25-jarige vrouw uit Leiden is op woensdag 9 mei omstreeks 01.30 uur aangerand en verkracht op het Bitumpad. De vrouw fietste over de Transvaalkade in de richting van de Morsweg. Gekomen bij de bedrijven langs de Lopsenstraat fietste de vrouw over het parkeerterrein en sloeg rechtsaf in de richting van de Morsweg. Daar werd ze door een man van de fiets getrokken en naar het Bitumenpad getrokken. De vrouw werd vervolgens aangerand en verkracht. De man fietste hierna weg in de richting van de Morsweg. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Leiden, telefoonnummer 0900 8844. Signalement man; ongeveer 30 jaar, 1.80 m.

Gewond na aanrijding Leiden (D4) Op het fietspad van de Lammermarkt zijn donderdagavond 10 mei 19:45 uur twee brommers met elkaar in botsing gekomen. Een 16-jarig meisje uit Leiden reed met een vriendin achterop uit de richting van de Langegracht naar de Nieuwe Beestenmarkt. Toen ze zonder richting aan te geven linksaf sloeg, werd ze juist ingehaald door een 17-jarige jongen uit Noordwijkerhout, die ook op de brommer was. Bij de aanrijding die volgde raakte de 15-jarige vriendin, die achterop zat, gewond aan haar been. Zij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Eerder die avond was het 16-jarige meisje al bekeurd voor het rijden zonder helm. Bij de aanrijding, zo'n twee uur later, droegen zowel zij als haar vriendin geen helm.

Flipperen Voorschoten (D4) Bij twee woningen aan het Leeuwerikerf zijn onbekenden vermoedelijk door flipperen ingebroken. Wanneer de voordeur niet op slot is gedraaid, is het mogelijk via de brievenbus de grendel terug te halen en de deur te openen. De inbraken zijn waarschijnlijk 's nachts gepleegd, terwijl de bewoners gewoon thuis waren. Bij beide inbaken werd geld gestolen. De bewoners hebben bij de politie aangifte gedaan en zullen in het vervolg de deur op het nachtslot doen.

Te veel gedronken Nieuwkoop (D5) Een 19-jarige bromfietser uit Nieuwkoop reed donderdag 10 mei rond 22.30 uur te hard over de Oranje Nassausingel in Alphen aan den Rijn. Hij bleek te veel gedronken te hebben. De bromfietser moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 365 ug/l. De Nieuwkoper kreeg een proces-verbaal.

Overval op sigarenzaak Gouda (D7)
Een sigarenzaak aan de Gildenburg is donderdag 10 mei tegen sluitingstijd overvallen. Een man vroeg onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp om geld. De twee personeelsleden weigerden en deden net alsof zij de kassa niet open kregen. Daarop verliet de man de zaak met medeneming van enkele sloffen shag en sigaretten. Daarna ontbreekt elk spoor. Zijn signalement luidt: man met getint uiterlijk, circa 30-35 jaar, lengte ca. 1.65 m., snor en stoppelbaard en een kleine bril. Hij was gekleed in een spijkerbroek, een beige of groen/grijze jas met rits en hij droeg een baseball-petje.