Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Vrijdagochtend 11 mei 2001
10:04 vrijdag 11 mei 2001

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875

LETSEL BIJ KOP-STAART AANRIJDING
Roden
Donderdagmiddag tegen 17.00 uur is een 56-jarige automobilist uit Apeldoorn gewond geraakt bij een aanrijding op de Brink. De man werd van achter aangereden door een 37-jarige man uit Roden, die zei dat de remmen van zijn auto dienst weigerden. Zijn voertuig, was niet meer voorzien van een geldig keuringsbewijs. De auto wordt nader technisch onderzocht. De auto van de man uit Apeldoorn, die met nek- en rugklachten naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen is overgebracht, schoot na de aanrijding door en botste tegen de achterzijde van een 53-jarige automobilist uit Nieuw-Roden.

ALCOMOBILIST
Coevorden
Donderdagnacht omstreeks 2.00 uur kwam de politie een 53-jarige automobilist uit Coevorden tegen op de Eendrachtstraat. Toen de politieauto keerde om deze te controleren gaf de bestuurder vol gas. Even later wilde de man linksaf de Rhododendron inrijden, maar deed dat ongeveer 5 meter te laat. Hij kwam tot stilstand in een plantsoen. De man bleek gedronken te hebben. Een ademtest lukte van geen kant, reden waarom door een arts bloed is afgenomen. Als na bloedonderzoek blijkt dat de man teveel heeft gedronken, zal hem een dagvaarding worden uitgereikt.

AUTO-INBRAAK
Assen
Donderdag overdag is een auto opengebroken in een parkeergarage aan de Doevenkamp. Een raam bleek te zijn ingeslagen. De 47-jarige eigenares uit Heerenveen is haar radio-cdspeler kwijt, en een dure verrekijker.

GELD GEPIND MET GESTOLEN PAS
Hoogeveen
Donderdagmiddag tussen 13.30 en 14.00 uur is een 66-jarige vrouw uit Hoogeveen in het centrum gerold. Haar portemonnee met onder meer haar pinpas is gestolen. Op het moment dat ze merkte dat haar portemonnee was gestolen, bleek er al een bedrag van haar rekening te zijn gepind bij een naburige geldautomaat. De pincode stond op een briefje in de portemonnee. De politie adviseert om NOOIT de pincode ergens op te schrijven, ook niet verwerkt in een zelf bedachte getallencombinatie of iets dergelijks. Gewoon NIET doen!


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe