Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 11-05-2001 Mediaberichten 11 mei / 12.00 uur

MAABREE: Vier illegalen aangehouden

MAASBREE Bij een controle in een sexclub in Maasbree heeft de politie donderdagavond kort na zeven uur vier illegaal in Nederland verblijvende vrouwen aangetroffen. Het gaat om een 34-jarige vrouw uit de Oekraïne, twee vrouwen, 20 en 21 jaar uit Wit Rusland, en een 29-jarige Slowaakse. De vrouwen zijn allen overgedragen aan de vreemdelingenpolitie die verder onderzoek verricht naar hun verblijfsstatus. De politie maakt proces-verbaal op.

NEER Ongewenste vreemdeling aangehouden

NEER Bij een controle op de Napoleonsweg heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag rond half twee in een auto een 22-jarige Poolse man aangetroffen. Onderzoek wees uit dat hij als ongewenst vreemdeling staat gesignaleerd. De man is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie die zijn verblijfsstatus in Nederland verder zal onderzoeken.

SWALMEN: Gesignaleerde man aangehouden

SWALMEN Bij een controle op de Rijksweg heeft de politie donderdagavond rond half acht een 24-jarige man uit Mönchengladbach (Dld) aangehouden. De man bleek te staan gesignaleerd wegens enkele openstaande boetes tot een totaal bedrag van negenhonderd gulden of zeventien dagen hechtenis. De man werd aangehouden en ingesloten. Als hij het bedrag niet kan of wil betalen moet hij zijn straf uitzitten.

TEGELEN: Bromfietser aangehouden

TEGELEN Bij een bromfietscontrole op het Raadhuisplein heeft de politie donderdagavond een 16-jarige bromfietser uit die plaats aangehouden. De jongeman weigerde elke medewerking toen de politie zijn bromfiets op de rollentestbank wilde zetten. De jongeman ging zelfs op de bromfiets zitten en schakelde de motor uit. Hij beweerde geen contactsleutel bij zich te hebben. Toen hij vervolgens een politieman met de dood bedreigde, werd hij aangehouden. Onder hevig verzet werd hij in een politieauto overgebracht naar het politiebureau. Bij de schermutseling met de politie liep de jongen enkele lichte schaafwonden op. Verder onderzoek wees uit dat hij de contactsleutel wél bij zich had en een test van zijn bromfiets op de rollentestbank bracht geen afwijkingen aan het licht. De jongen is in de loop van de avond in vrijheid gesteld en door zijn ouders opgehaald. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt met toepassing van snelrecht.