Politiebericht Flevoland: district Noord 11-05-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Poging tot beroving
DRONTEN Een 17-jarige meisje uit Dronten kwam donderdag bij de politie aangifte doen van het feit dat een onbekende man dinsdagavond rond 21.30 uur geprobeerd had haar te beroven. De man was vanaf het centrum achter haar aangelopen, pakte haar bij de sportvelden in de West bij haar arm en probeerde haar tas te pakken. Toen dat niet lukte haalde hij naar haar uit met een zakmes en bezorgde het meisje een kras op haar bovenarm. Zonder buit is de onbekende man vervolgens weggerend. De politie stelt een onderzoek in en vraagt eventuele getuigen van dit voorval contact met haar op te nemen. 0900 - 8844.

Weedplantage opgerold
LELYSTAD De politie heeft donderdagmiddag een woning in de Griend bezocht waar uit het toiletraampje een doordringende weedlucht te ruiken viel. Binnen werd in de keuken een hennepkwekerij aangetroffen. In het totaal 150 weedplanten en de bijbehorende kweekapparatuur (onder andere assimilatielampen en ventilatoren) zijn in beslag genomen. Bij het binnentreden van de politie was de bewoner niet thuis. Hij (35 jaar oud) is `s avonds aangehouden en voor verhoor ingesloten op het politiebureau.

Onder invloed
LELYSTAD Toen politieagenten afgelopen nacht op de doorgaande weg van de Kamp een automobilist een stopteken gaven omdat de man op de Zuigerplasdreef vreemd rijgedrag vertoonde, duurde het een hele tijd voordat de automobilist eindelijk zijn auto aan de kant zette. De man rook naar alcohol, en blies bij de ademanalyse op het politiebureau 0,6 promille. Daarnaast bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en was zijn auto niet verzekerd. Hij is na verhoor heengezonden en krijgt binnenkort een dagvaarding.

LELYSTAD Op de Geldersedreef reed afgelopen nacht een slingerende automobilist die, na door de politie staande te zijn gehouden, weigerde een blaastest te doen. Hij werd aangehouden en weigerde vervolgens op het politiebureau in eerste instantie mee te werken aan de ademanalyse en blies vervolgens vier keer fout. Daarna weigerde hij toestemming om een bloedproef af te nemen. Daarop is zijn rijbewijs ingenomen. Na verhoor is hij heengezonden; binnenkort moet hij voor de rechter verschijnen.