Politiebericht Flevoland: District Zuid 11-05-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanhouding auto-inbreker
ZEEWOLDE Donderdagavond is dankzij het uitgebreide signalement dat getuigen konden geven, een 25-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij had eerder die avond op het Keteldiep een auto opengebroken. Diverse goederen, waaronder stereoapparatuur, zijn in beslag genomen. De man is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Aanrijding auto en fiets
ALMERE Een 32-jarige fietsster uit Almere is donderdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Meesterstraat. Ze reed richting de Spoordreef. Een 38-jarige automobiliste uit Almere wilde vanaf de Leerlinghof de Meesterstraat inrijden. Het zicht van beide dames werd bemoeilijkt doordat er een vrachtwagen op de hoek geparkeerd stond. Toen ze tegelijkertijd de kruising op reden, was een aanrijding niet meer te voorkomen. De fietsster is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Bromfiets niet in orde
ALMERE Donderdagavond is op de Busbaan in de Filmwijk een 14-jarige bromfietser uit Almere aangehouden. De jongen reed te hard, zonder helm op een opgevoerde, onverzekerde bromfiets over de Busbaan. Daarnaast was hij nog te jong om in het bezit te kunnen zijn van een bromfietscertificaat. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding door zon
ALMERE Een 45-jarige bromfietsster uit Almere is donderdagavond gewond geraakt bij een aanrijding. Een 31-jarige automobilist uit Almere reed achteruit uit de parkeerhaven de Simon van Collumstraat op. Hierbij werd hij verblind door de zon en zag de brommer niet naderen. De vrouw is met beenletsel overgebracht naar het Flevolziekenhuis.

Aanhoudingen na vechtpartij
ALMERE De politie heeft donderdagnacht op de Grote Markt een 36-jarige Almeerse man en een 21-jarige vrouw uit Elburg, aangehouden. De portier van een uitgaansgelegenheid vroeg assistentie van de politie omdat er twee manspersonen aan wie de toegang was ontzegd, binnen waren gedrongen. Toen de politie ter plaatse was, kwam een van de mannen (de 36-jarige) al vechtend naar buiten. Agenten wilden hem aanhouden, maar daartegen verzette hij zich zo hevig dat hij door meerdere personen in bedwang gehouden moest worden. Hij is vervolgens geboeid in een politieauto gezet. De 21-jarige vrouw wilde de man bevrijden, maar dit kon voorkomen worden. Vervolgens maakten beide verdachten zich schuldig aan belediging en bedreiging van een ambtenaar in functie. Ook de vrouw verzette zich hevig tegen de aanhouding, wist een agent te schoppen en is geboeid overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de fouillering is bij de vrouw een cocaïnewikkel aangetroffen. Beide verdachten zijn voor nader verhoor ingesloten. De tweede man, een 37-jarige uit Almere, is met letsel aan het gezicht overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Rijden onder invloed
ALMERE Donderdagnacht is op de Televisieweg een 25-jarige automobilist uit Naarden aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man weigerde mee te werken aan een blaastest. Zijn 21-jarige bijrijder, eveneens uit Naarden, bemoeide zich met gesprek en is na meerdere waarschuwingen ook aangehouden. De 25-jarige blies op het politiebureau 420 ug/l (0,95 promille). Proces-verbaal is opgemaakt en hij heeft een rijverbod opgelegd gekregen van 4 uur. Na verhoor is het duo weer heengezonden.