Prijsverschil benzine-autogas nog nooit zo groot:

Autogas-rijders besparen 30 procent méér

Amstelveen, vrijdag 12 mei 2001 - Het prijsverschil tussen benzine en autogas bedraagt vandaag maar liefst Fl. 1,80. Met de stijgende benzineprijzen levert dit automobilisten die op autogas rijden nóg meer besparing op. Ook automobilisten die nu kiezen voor autogas kunnen een extra besparing realiseren.

Het gemiddeld omslagpunt autogas/benzine ligt op 14.000 kilometer. Dat geldt voor nieuwe en gebruikte autos. Dit lage omslagpunt is mede te danken aan de jaarlijkse G3-korting van 700 gulden op de houderschapsbelasting voor autogas-autos met een moderne installatie. Natuurlijk speelt de lage literprijs van autogas een cruciale rol. De gemiddelde autogas automobilist rijdt jaarlijks 32.000 kilometer. Bij dat kilometrage ligt de besparing voor een middenklasse auto rond 1.700 gulden per jaar. Op basis van de huidige adviesprijzen voor benzine (Shell: Fl. 2,77) en autogas (BK-GAS: Fl. 0,97) stijgt die besparing met dertig procent tot zon 2.200 gulden op jaarbasis.

De autogasindustrie verwacht door de stijging van de benzineprijs een toenemende vraag naar gasinstallaties, voor nieuwe en gebruikte autos. Bij de vorige flinke prijsstijging van benzine - in het voorjaar van 2000 - steeg het aantal ingebouwde gasinstallaties sterk. In het algemeen is de vraag naar gasinstallaties het afgelopen jaar beduidend toegenomen. De autogasindustrie verwacht dat er dit jaar 35.000 gasinstallaties zullen worden verkocht.

Meer informatie op www.autogas.nl. Hier kan men ook een persoonlijke voordeelberekening maken. Of bel met 0800 - LPG AUTO.


Noot voor de redactie,