Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10.05 uur
Rijden onder invloed

ZEIST Door een getuige werd de politie donderdagavond geattendeerd op en automobilist die zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde. De man had gezien dat de bestuurder met hoge snelheid rondjes aan het rijden was over de Boulevard en alle verkeersregels negeerde.

De agenten zagen de 32-jarige bestuurder uit Zeist rijden op het Bethanieplein waar hij met gierende banden wegreed. De agenten zette de achtervolging in en konden de Zeistenaar tot stoppen dwingen. Toen de bestuurder werd aangesproken op zijn rijgedrag roken de agenten een sterke alcohollucht.

De man werd gevraagd een blaastest te doen. In eerste instantie weigerde hij elke medewerking. Uiteindelijk lukte het de agenten bij de man een blaastest af te nemen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Het bleek dat de man 1,4 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van zes uur en een boete van 900,= werd hij naar huis gestuurd.

Snelheidscontroles

MAARTENSDIJK Op de Achterweteringseweg heeft de politie donderdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Tussen kwart voor vier en half vijf werden 599 voertuigen gecontroleerd. In totaal schreef de politie drie bekeuringen uit voor te hard rijden.

Op de Achterweteringseweg geldt een maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km/u. GROENEKAN Tussen twee uur en kwart over vier werd een snelheidscontrole uitgevoerd op de Koningin Wilhelminaweg. In totaal werden 629 voertuigen gecontroleerd. Voor 89 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km/u.