Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord, 10.20 uur
Gewapende overval in Opsporing Verzocht

SOEST Vrijdagochtend 20 april jl. vond er omstreeks half negen in het postkantoor aan de Steenhoffstraat een gewapende overval plaats. Op maandag 14 mei aanstaande zal deze zaak in het programma Opsporing Verzocht aan bod komen. Er zullen beelden van de vermoedelijke vluchtroute, een compositietekening van één van de daders en de vluchtauto te zien zijn. Er zal een oproep gedaan worden aan kijkers om zich te melden, als ze informatie hebben die kan bijdragen aan het oplossen van dit misdrijf.

Winkeldief na achtervolging aangehouden

SOEST Op donderdagochtend, omstreeks tien voor elf, 10 mei werd de politie gestuurd naar een winkel aan de Soesterbergsestraat. In de winkel was een man betrapt op winkeldiefstal. Nadat de man goederen had weggenomen en de winkel verliet ging het alarmsysteem van de winkel af. Het winkelpersoneel ging achter de verdachte aan, die tijdens zijn vlucht de weggenomen goederen weggooide. Getuigen namen vervolgens ook deel aan de achtervolging om de verdachte aan te houden.

De verdachte probeerde via de Binnentuin en tuinen van woningen aan de Birkstraat aan aanhouding te ontkomen. Een bewoner van de Birkstraat die juist thuis kwam, trof de verdachte in zijn tuin aan en kon hem aanhouden en aan de politie overdragen.

Het betrof een 38-jarige inwoner van Rotterdam. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.

Snelheidscontrole

SOEST Op donderdag 10 mei werd door de politie een snelheidscontrole uitgevoerd op de Biltseweg. Er werd gecontroleerd van acht tot negen uur in de avonds. Tijdens de controle werden 541 bestuurders met hun voertuig gecontroleerd. Hiervan bleken 25 bestuurders te snel te hebben gereden. De hoogst gemeten snelheid bleek 110 km/h te zijn terwijl ter plaatse 80 km/h is toegestaan.

Dodelijke aanrijding

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op donderdagavond 10 mei, vond omstreeks tien over elf een aanrijding plaats op de Westsingel, waarbij een 24-jarige inwoner van Bunschoten-Spakenburg om het leven kwam.

Het slachtoffer reed als bestuurder van een motorfiets over de Westsingel. Hij kwam uit de richting van Amersfoort en reed in de richting van Bunschoten-Spakenburg. Na de kruising van de Westsingel met de Blauwe Reiger raakte het slachtoffer met zijn motor in de bocht de macht over het stuur kwijt.

De motor kwam met de bestuurder aan de linkerkant van de weg in de berm en raakte daar een boom, een lantaarnpaal en kwam tegen een andere boom tot stilstand. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Vermoedelijk reed de bestuurder met een te hoge snelheid. Door de politie van district Eemland noord wordt in samenwerking met de Regionale Verkeers Dienst van de Politie Regio Utrecht een nader onderzoek ingesteld naar de juiste aard en toedracht van het ongeval.