Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 10.30 uur
Snelheidscontroles

LANGBROEK De politie voerde op donderdagochtend 10 mei, tijdens de ochtend, op de Cotherweg en de Wijkerweg snelheidscontroles uit. De controles werden gehouden naar aanleiding van de resultaten van controles op 3 mei jl. Er werd gecontroleerd met behulp van laserapparatuur. Tien bestuurders kregen een proces-verbaal op de Cotherweg. De hoogste snelheid was 78 km/h terwijl 50 km/h is toegestaan.

Op de Wijkerweg bleek de hoogst gemeten snelheid 87 km/h te zijn. Hier werden elf bestuurders bekeurd. Op de Wijkerweg geldt een maximum snelheid van 60 km/h. Alle overtreders werden staande gehouden en kregen de bekeuring direct uitgereikt.

Brand in schuur

RHENEN Op donderdag 10 mei ontstond om zes uur in de avond brand in een schuur aan de Kloosterstraat. De bewoner van de woning was bezig met werkzaamheden aan een buitenboordmotor. Tijdens de werkzaamheden ontstond brand die vermoedelijk werd veroorzaakt door overheveling van benzine.

De brand woedde rondom de ingang van de schuur. Het vuur kon worden geblust met eigen middelen en een in de buurt wonende brandweerman. De bewoner, gegevens onbekend, liep brandwonden aan hand en pols op en was bij aankomst van de brandweer en politie al naar een ziekenhuis in Ede onderweg.

Bij de buren ontstond rookschade. Door de stichting Salvage werd de schade opgenomen en verdere hulpverlening geregeld.

Onder invloed achter het stuur

VEENENDAAL Op vrijdag 11 mei, omstreeks half twee in de nacht controleerden surveillerende agenten een bestuurder van een personenauto op de Weverij. De bestuurder bleek alcohol te hebben gedronken en werd aangehouden.

De verdachte, een 21-jarige inwoner van Veenendaal, bleek aan het bureau bij de ademanalyse 0,8 promille alcohol in het lichaam te hebben. De verdachte kreeg een transactie van f 410,- uitgereikt.