Gemeente Breda

11-05-2001

Uitslagen verkiezingsavond ideeën noordoost 2001
De bewoners van noordoost kunnen aan de slag met het uitvoeren van de 20 gekozen ideeën. Het is de bedoeling dat de eerste resultaten van de werkzaamheden al na de zomervakantie in de buurten te zien zijn. Dit geeft aan dat het gaat om de korte termijnaanpak van noordoost, een aanvulling op het project Samenwerken aan leefbaarheid in Breda noordoost. De gekozen ideeën zijn verdeeld naar drie groepen: grijs en groen dat staat voor de maatregelen in de straat of die te maken hebben met het groen in de buurt, jeugd en jongeren en sociaal. In iedere buurt van noordoost gaan bewoners aan de slag met drie ideeën en daarnaast zijn er drie ideeën die ten goede komen aan de hele wijk noordoost. De eerste bijeenkomst van de winnaars met de organisaties die behulpzaam zijn bij de uitvoering, staat gepland op 20 juni.

Tijdens de verkiezingsavond op 9 mei in het Newmancollege zijn 20 ideeën gekozen om de buurten van noordoost verder te verberen. In totaal deden 131 inzendingen mee aan de verkiezing. Ongeveer 40 inzenders hebben deze avond hun stem uitgebracht. In totaal is dit jaar 500.000 gulden beschikbaar voor de uitvoering. De bewoners starten nu met het maken van een werkplan. Hierin werken ze zaken uit zoals wat er moet gebeuren voordat de uitvoering start. Te denken valt aan zaken zoals informatie en overleg met de buurtbewoners en met organisaties in de buurt of de corporaties of gemeente, juridische gevolgen (bestemmingsplannen en dergelijke), beheer en onderhoud en financiën. De bewoners geven zelf aan of ze ondersteuning wensen en zo ja, van welke organisaties.

Niet gekozen ideeën
Voor de ideeën die niet zijn gekozen, wordt bekeken of er mogelijkheden zijn om (een deel van) een idee een tweede kans te geven. Deze worden voorgelegd aan instellingen, professionals of bijvoorbeeld andere bewoners. De vraag is dan of men, al dan niet in het reguliere werk, voor het realiseren van het idee iets kan en wil betekenen. Dit gebeurt onder de noemer van het Afvallers Adoptie Plan.

Uitslag verkiezing
Een overzicht van de verkiezingsuitslag ideeën noordoost 2001.

Breda noordoost
Grijs en groen: Verlichting fietspaden Doornboslaan Jeugd en jongeren: Film maken
Sociaal: Financieren wijkblad Kompas

Wisselaar
Grijs en groen: Maatregelen snelheidbeperking Vlaanderenstraat Jeugd en jongeren: Speeltoestellen speelweide
Kaprijke/Knesselarestraat en speelvoorzieningen voor kinderen Sociaal: Zitbankjes plaatsen

Biesdonk
Grijs en Groen: Perkjes aanleggen
Jeugd en jongeren: Speelmaterialen op grasveld plaatsen Sociaal: Jeu de boule-baan

Doornbos/Linie
Grijs en Groen: Fietspad in beide richtingen
Jeugd en Jongeren: Aanpassen speeltuin Liniepark Sociaal: Computers Basisschool de Liniedoorn en Integratieproject

Geeren-Noord
Grijs en groen: Verlichting Basisschool het Kievitsnest en Drempels Jacob Frankaertstraat
Jeugd en jongeren: Uitbreiding speelvoorz. basisschool het Kievitsnest

Sociaal: Sportdag

Geeren-Zuid
Grijs en Groen: Meer kleur en fleur in noordoost (veldbloemen) Jeugd en Jongeren: Overkapping Rietveldhuis
Sociaal: Groenherkenning (natuureducatie)

Breda, 11 mei 2001