PERSBERICHT TELESCOOP MAGAZINE

Zaterdag 12 mei 2001
17.02 - 18.00 uur
747 AM Teleac/NOT (747 AM of in stereo via de kabel)

+ De techniek achter de kilometerheffing

Over twee jaar begint in Nederland een proef met de zogenoemde kilometerheffing. Een kastje in de auto houdt bij welke route er wordt gereden en de automobilist betaalt voor de gereden kilometers. Maar met het kastje is technisch veel meer mogelijk. Omdat de proef al over twee jaar begint, is er gekozen voor een bestaande techniek.

+ Internet, je bent nooit te oud - deel 3

In TeleScoop Magazine zijn tot en met 26 mei bijdragen te horen die onderdeel uitmaken van Internet, je bent nooit te oud, een multimediaal project op radio, tv en internet. Diverse internettoepassingen worden in heldere taal uitgelegd. Dit maal een bezoek aan een internetcafé voor ouderen. Meestal gaat het om een kleine ruimte in een verzorgingshuis waar een paar computers staan. Maar verpleeghuis Daelhoven in Soest gaat een stap verder. Binnenkort opent daar een echt internetcafé.

+ De Helpdesk

Ook deze week in TeleScoop de helpdesk. Hierin geven deskundigen antwoord op veelgestelde vragen over computers en elektronica. Dit maal: hoe koppel ik twee computers zonder netwerkkaarten aan elkaar, hoe gaat het verwijderen van software op de Apple computer in z'n werk en het advies om bij het scannen van foto's te experimenteren met het aantal dpi's.

+ Verder in de uitzending

Uiteraard ook in deze uitzending een producttest, dit maal over scanners.

TELESCOOP IS HET WEKELIJKS MAGAZINE VAN TELEAC/NOT-

RADIO OVER DE NIEUWE MEDIA, TECHNIEK EN
COMMUNICATIE.

Presentatie :
Ingrid Drissen en Pieter Kuipers

Productie:
Dirkjan van Ittersum
035-6293250; dirkjan.van.ittersum@teleacnot.nl

Eindredactie:
Pieter Kuipers
035-6293296; pieter.kuipers@teleacnot.nl

----
Beluister TeleScoop in Real Audio:
http://www.teleacnot.nl/sites/radio_on_demand/telescoop.htm