Provincie Noord-Holland

Dreef 3, Haarlem
Postbus 123
2000 MD Haarlem
Datum 9 mei 2001 Bureau Communicatie
Tel (023) 514 44 52
Onderwerp Circusdag "Leekerweide" Wognum Fax (023) 514 41 55 (Afschrift cat. 427)
(Heden per email verzonden aan lijst 001 en 005) Internet www.noord-holland.nl
Email:

bjz.communicatie@
noord-holland.nl

Circus voor bewoners Leekerweide

De provincie Noord-Holland en de woon- en leefgemeenschap voor mensen met een verstandelijke handicap "Leekerweide" in Wognum, organiseren op zaterdag 12 mei een activiteitendag met een circuskarakter voor de bewoners van Leekerweide.

In een circustent gaan onder leiding van de medewerkers van "Circus Kristal" en met medewerking van veel vrijwilligers ongeveer zeventig cliënten aan de slag met koorddansen, reuze bellenblazen, schminken en verkleden. De ervaringen en resultaten van deze activiteiten worden gepresenteerd in een voorstelling voor de overige cliënten en hun begeleiders. Clowns en circusmuziek zorgen voor de muzikale omlijsting. Voor de genodigden is een rondleiding over het terrein van Leekerweide. De dag wordt afgesloten met een borrel voor de vrijwilligers zonder wie deze dag niet mogelijk zou zijn geweest.

De circusdag is het resultaat van 'besluitvorming' door het jongerenparlement dat op 29 november 2000 in het provinciehuis plaatsvond. Het parlement koos na debat en beraadslagingen uit een aantal projecten voor het project Leekerweide waarna de provincie geld beschikbaar stelde om het project uit te voeren.

Inlichtingen: Julia Koeman, bureau Communicatie, tel. (023) 514 31 85