Rotterdam, 11 mei 2001

Landelijk manifestatie van werkers in de zorg

Onder het motto 'stop de afbraak van de zorg, bouw mee aan de muur van verzet', houdt het comité 'Zorg voor Iedereen' morgen een manifestatie in Nijmegen tegen de verschraling in de zorg. Werkers en actievoerders zullen de noodzaak van verzet, onder leiding van Marcellino Bogers (verpleegkundige en cabaretier) toelichten. Gasten zijn: Tineke Slagter (voorzitter LHV), Siska Rijke (thuiszorg), Angela Verbeeten (verloskundige), Wim Pieper (commissie behoud kleine ziekenhuizen), Pieter Hermsen (clustermanager St. Reinaerde), Annemiek Verhoeven (actiegroep de Horzel), Ed de Bruin (Unie Zorg en Welzijn), Michel van Erp (NU'91) en Agnes Kant (Tweede-Kamerlid SP).

Omstreeks 15.00 uur zal onder begeleiding van Pink Floyd's The Wall het startsein gegeven voor de bouw van de 'Muur van Verzet'. Vervolgens kunnen de aanwezig hun eerst steen aan het verzet bijdragen, door hun boodschap aan de politiek op de muur te schrijven.

De actie zal verder worden voortgezet via de virtuele muur van verzet: www.stopafbraakzorg.nl.

Datum 12 mei

Plaats: Lux Theater Mariënburg 38-39 te Nijmegen

Tijd: 12:30 tot 17:00

Meer informatie:

Renske Helmer- Englebert

Tel: 070 3182806/ 024 8443545 of 06 23124476

Het comité 'Zorg voor iedereen', in 1997 opgericht door mensen uit alle sectoren van de zorg en op initiatief van de SP., wil als waakhond fungeren daar waar tweedeling is en verschraling van de zorg dreigt. Op basis van signalen uit de samenleving verzamelen we feiten en materiaal met de bedoeling om de politiek gefundeerd te kunnen confronteren met de praktische gevolgen van het beleid.