NOS


Eurovisie Songfestival bij de NOS
05-05-01
NOS-Actueel doet zaterdag 12 mei op Nederland 2 (21.00-00.00 uur) in een rechtstreekse uitzending verslag van het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. Nederland, dat voor de 43e keer aan dit festival deelneemt, wordt vertegenwoordigd door Michelle. Zij won in februari jl. het Nationaal Songfestival met het lied "Out on my own", geschreven door André Remkes en Dirk Jan Vermeij. Aan het Eurovisie Songfestival nemen 23 landen deel. Michelle treedt als eerste deelnemer op. Het Nederlandse commentaar bij het festival is van NPS-directeur Willem van Beusekom. Michelle tijdens chat bij de NOS Voor de overwinning De live uitzending van het Eurovisie Songfestival wordt voorafgegaan door een documentaire Voor de Overwinning op Nederland 2 (20.30-20.55 uur). In deze documentaire van Michiel van Erp en Mas van Putten worden de belevenissen van Michelle in de week voorafgaande aan het Songfestival gevolgd.
Michelle omarmt zangeressen Internet NOS-Internet (www.nos.nl/songfestival) besteedt dit jaar ruim aandacht aan het Eurovisie Songfestival. Op de site geven Paul de Leeuw en songfestival-kenner Cornald Maas in "Het Oordeel" vooraf hun mening over een liedje aan de hand van videoclips van de verschillende deelnemers. Verder is het mogelijk om een thuis-score formulier te downloaden, waarmee thuis gejureerd kan worden. Tevens is er de FestiQuiz, een songfestival-quiz met elke dag een andere vraag. De quiz loopt van 19 april tot en met 8 mei. Op 9 mei wordt de winnaar bekend gemaakt. Michelle Landgenoot van de dag Op de website wordt in "Landgenoot van de dag" elke dag een in Nederland woonachtige persoon belicht die geboren is in een deelnemend land. Uiteraard is er op de site ook "gewoon" songfestivalnieuws te lezen, zoals informatie over onze Nederlandse troef Michelle, enkele historische gegevens over het Eurovisie Songfestival en een aantal site-tips.
Alle video-clips van de deelnemers zijn te bekijken en iedereen kan al meedoen aan een schaduw-stemming. Gedurende het Songfestival zijn de laatste nieuwtjes van de avond in het nieuwsoverzicht te vinden. Ook zal de kleding van de deelnemers worden beoordeeld.