Partij van de Arbeid

Zaterdag 12 mei 2001:
ideeëntrein in ROC Eindhoven over Zorg & Welzijn en Onderwijs & Cultuur:

11.00 - 13.00 uur: debat: "Met zorg de verkiezingen in"

Op 12 mei zal het Kenniscentrum in samenwerking met het Nederlands Debat Instituut, de Kompasorganisatie en de
verkiezingsprogrammacommissie een debat organiseren onder de titel "Met zorg de verkiezingen in". Het debat is een onderdeel van Kompas Zuid, een regionale conferentie voor permanente campagne binnen de PvdA.

Het is de bedoeling om op 12 mei te werken naar een afsluiting van de serie debatten die we de afgelopen jaren hebben gehad (o.a. Conferentie met WPC 25-11-'00 en het voorcongres 17-2-'01). Tevens willen we met dit debat de verkiezingsprogrammacommissie een beeld geven van de ideeën van de PvdA leden over de toekomst van de gezondheidszorg in Nederland.

De stellingen die ten grondslag liggen aan dit debat zijn hieronder te vinden.

Mariëtte Hamer, lid PvdA Tweede-Kamerfractie, zal aanwezig zijn namens de verkiezingsprogrammacommissie. Margo Vliegenthart, staatssecretaris VWS zal (onder voorbehoud) ter introductie een korte beschouwing geven over wat er volgens haar in het PvdA-verkiezingsprogramma zal moeten worden opgenomen. Met medewerking van het Nederlands Debat Instituut (Johan Doesburg en Roderik van den Bos).

CONCEPT STELLINGEN DEBAT "MET ZORG DE VERKIEZINGEN IN"
- alle sprekers onder voorbehoud - Meer geld zal de problemen in de zorgsector oplossen (inleiding door Eelco Damen)
Het kabinet dient prioriteit te geven aan vergroting van de capaciteit in de zorgsector(inleiding door Godelieve van Heteren) De huidige verantwoordelijkheidsverdeling in de zorg is helder genoeg (inleiding door Thea Poortenaar)
De overheid neemt voldoende initiatieven op het gebied van wonen en zorg (inleiding door Guus Bannenberg)
Inkomenssolidariteit moet in het nieuwe stelsel worden gehandhaafd

14.00 - 16.00 uur: debat: onderwijs & cultuur

12 mei is er 's middags de gelegenheid om met de verkiezingsprogrammacommissie in debat te gaan over de stellingen die geformuleerd worden naar aanleiding van de startbijeenkomst op 5 mei. Onder voorzitterschap van Marianne Heeremans (lid verkiezingsprogrammacommissie) en met medewerking van Freddy Weima (ministerie OCW).

Voor uw aanmelding voor bovenstaande debatten kunt u hier klikken voor een aanmeldingsformulier. U ontvangt een bevestiging.

Voor meer informatie over de Kompas Zuid kunt u surfen naar www.pvda.nl.