Gemeente Hoorn

Nieuws

OPEN DAG BRANDWEER
Op zaterdag 12 mei is het open dag bij de Hoornse brandweer. Dan is de nieuwe brandweerkazerne aan de Nieuwe Wal voor iedereen te bezichtigen. Tussen 10.00 en 15.00 uur zijn de bezoekers welkom om een kijkje in het gebouw te nemen.

Voor informatie over brandweer Hoorn in het algemeen is er een informatiekraam. De afdeling preventie geeft informatie over allerlei preventiezaken en de positie van de vrouw bij de brandweer komt aan de orde in de stand van de vereniging Netwerk voor brandweervrouwen. Om en nabij de kazerne worden op vaste tijden demonstraties gegeven over hulpverlening bij ongevallen. Tevens laten de brandweerlieden zien wat de beste methode is om het verschijnsel vlam in de pan een halt toe te roepen.

Alle brandweervoertuigen staan buiten opgesteld en kunnen bezichtigd worden. Kinderen en wellicht ook vaders en moeders kunnen een rondje meerijden in een brandweerauto. Heldhaftige bezoekers mogen, onder deskundige begeleiding, een brandje blussen met het zeer krachtige Ifex-bluspistool. In een speciale brandweerwinkel is van alles te koop op brandweergebied. De jeugdbrandweer van hoorn is present met een eigen brandweervoertuig. Onder leiding van de jeugdbrandweerlieden mogen kinderen met een echte brandweerslang proberen een brandend huisje te blussen.

Bij het plateau aan het IJsselmeer is de blusboot te bezichtigen. Hier zijn ook leden van reddingsbrigade Notwin present met hun snelle reddingsboot De Hayo. Bij goed weer kunnen geĂŻnteresseerden een klein stukje meevaren met deze reddingsboot die door de week door leden van brandweer Hoorn wordt bemand. Ook enkele duikers van de brandweer zullen demonstraties geven.



terug