VVD

Discussies over uiteenlopende onderwerpen op Jaarlijkse Algemene Vergadering


Groep: Partij Datum: 9 mei 2001

Tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei a.s. wordt een groot aantal workshops georganiseerd over uiteenlopende onderwerpen.

Tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering van de VVD, op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei aanstaande, wordt een groot aantal workshops georganiseerd over uiteenlopende onderwerpen. Meer praktische workshops over bijvoorbeeld internet of debating. Maar ook parallelsessies over politiek inhoudelijke onderwerpen. Zo wordt onder andere gediscussieerd over de Vijfde Nota RO, de gevolgen van Europa voor decentrale overheden en de plaats van vrouwen in de ondernemerswereld.

Op weg naar een nieuwe ruimtelijke inrichting van Nederland Hoe ziet ons land er in 2030 uit? De druk op de ruimte is in ons dichtbevolkte en welvarend land groot. Aanhoudende economische en demografische groei en de behoefte om meer ruimte in te richten voor water, natuur en recreatie brengt een grote vraag naar ruimte met zich mee. Hierin zullen keuzen gemaakt moeten worden. In de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening worden de hoofdkeuzen van het rijk gemaakt voor de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van Nederland, mede in Europees verband.

Tweede-Kamerlid Nellie Verbugt en de voorzitter van de partijcommissie Volkshuisvesting/Ruimtelijke Ordening geven tijdens een parallelsessie op vrijdag 11 mei een aftrap voor de discussie over de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening. Deze sessie duurt van 15.00 tot 16.30 uur.

Europa en de gevolgen voor decentrale overheden Europa krijgt steeds meer greep op het bestuurlijk leven in Nederland. Zo heeft de Europese integratie niet alleen gevolgen voor de rijksoverheid, maar ook voor provincies, gemeenten en waterschappen. Zij moeten zelf de ge- en verboden vanuit Europa nakomen. Hoe kan worden bereikt dat de decentrale overheden de regelgeving van de Europese Unie naleven? En wat mag de burger van Europa verwachten?

Op vrijdagmiddag heeft van 15.00 tot 16.30 uur de parallelsessie Europa en de gevolgen voor decentrale overheden plaats. Sprekers zijn F. Hiltermann (werkzaam bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten), prof. dr. B. Hessel (hoogleraar Europees recht en decentrale overheden, Universiteit Utrecht), mr. A.P. Hertog (burgemeester van Velsen en lid van het Comité van de Regios) en mr. J.G.C. Wiebenga (lid van de liberale fractie in het Europees Parlement).

De Jonge Vrouwelijke Ondernemer
De Organisatie Vrouwen in de VVD organiseert op vrijdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur een themabijeenkomst over De Jonge Vrouwelijke Ondernemer. Zakenvrouw van het jaar 2001, Scarlett Kwekkeboom-Janse, spreekt over haar eigen carrière en geeft haar visie op de plaats van vrouwen in de ondernemerswereld. Vanuit de politiek geeft Tweede-Kamerlid Bibi de Vries haar visie.