Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-05-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.55 uur
Vermoedelijke berovers aangehouden

UTRECHT Op het Smaragdplein zijn vrijdagmiddag kort na half vijf twee mannen aangehouden die worden verdacht van een beroving met bedreiging.

De mannen, een 53- en een 39-jarige Utrechter, worden ervan verdacht een 29-jarige plaatsgenoot met een mes te hebben bedreigd en vervolgens van zijn geld te hebben beroofd. De politie is bezig met het onderzoek in deze zaak.

Verkeerscontroles

UTRECHT De politie hield vrijdagmiddag een grote alcoholcontrole op de Briljantlaan. In totaal werden 508 bestuurders gecontroleerd. Een 35-jarige Utrechter bleek met 0,95 promille achter het stuur te zitten. Hij moet zich voor de rechter verantwoorden. Een 54-jarige Utrechter kreeg een bekeuring van 410 gulden omdat hij met 0,8 promille op reed.

Op de Simplonbaan haalde de politie vrijdagavond rond half zeven een dronken bromfietser van de weg. De man bestuurde zijn brommer met 0,95 promille op en vervoerde daarbij een baby van tien maanden. Overigens bleek de man nog diverse straffen open te hebben staan, waarvoor hij op het politiebureau is ingesloten.

Een 35-jarige automobilist uit Utrecht werd vrijdagavond tegen zeven uur op het Zandpad aangehouden. De man vestigde de aandacht op zich door uit een openstaand autoraam onsamenhangende taal uit te slaan. Hij bleek met liefst 2,3 promille op zijn auto te besturen. De man is zijn rijbewijs kwijt en kreeg een dagvaarding mee. Rond half twaalf werd op het Zandpad een 27-jarige Hagenaar aangehouden. Hij reed met 0,8 promille in zijn auto. Omdat hij vaker is aangehouden voor rijden onder invloed kreeg hij geen boete maar zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Wapen gevonden

UTRECHT Tijdens surveillance controleerden agenten op de Hopakker een auto van een 28-jarige Utrechter. De APK van het voertuig bleek verlopen. De agenten zagen in de auto een sabel liggen en hielden de bestuurder aan. De man bleek inderdaad een sabel bij zich te hebben, hetgeen valt onder de wet Wapens en munitie. Overigens kreeg de man ook een bon voor de verlopen APK.

Dieven aangehouden
UTRECHT Drie mannen die probeerden kabels te stelen om later te verkopen aan een schroothandelaar zijn zaterdagmorgen kort na half twee aangehouden. Het gaat om twee Duitsers (37 en 28 jaar) uit Wuppertal en een 22-jarige inwoner van de Limburgse gemeente Echt. Agenten troffen het trio aan achter rollen kabels. Daar wilden zij zich verstoppen. In de bestelbus die zij bij zich hadden, lag al een behoorlijke hoeveelheid kabel. De mannen zijn aangehouden.

Gewonden bij aanrijdingen

UTRECHT Op het moment dat een 69-jarige fietsster uit Utrecht de linkerarm uitstak om linksaf te gaan, werd zij ingehaald door een 24-jarige plaatsgenoot op de brommer. De bromfietser kwam tegen de arm van de vrouw aan, waardoor zij viel. Dit gebeurde vrijdagmorgen tegen half elf op de Barnsteenlaan. De fietsster kwam met haar hoofd tegen de stoep en is naar het ziekenhuis gebracht.

Doordat een fietsster op de Marnixbrug schrok van een passerende brommer, reed ze tegen haar vriendin op die naast haar fietste. Beide fietssters (geen personalia bekend) vielen en zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De ene vrouw verwondde haar gezicht, de ander haar scheenbeen.

Vechtpartij
UTRECHT In twee horecagelegenheden in Utrecht vielen vrijdagavond rond acht uur klappen.

Op het Neude had een groepje jongens mot gehad met een jongen uit een groepje van vier. In een horecagelegenheid aan de Oudegracht kwamen de jongeren elkaar weer tegen, waarbij het op een vechtpartij uitliep. Een 20-jarige inwoner van Bilthoven liep een hoofdwond op en belandde in de gracht, een 19-jarige plaatsgenoot hield aan de vechtpartij een gebroken neus over en een evenoude vriend uit Bilthoven brak zijn handen toen hij een belager sloeg en liep diverse kneuzingen op. Deze jongen is tevens in zijn gezicht geschopt. Hij, en zijn 20-jarige vriend, zijn naar het ziekenhuis gebracht. Allen hadden een flinke slok op. Het groepje van vier andere jongens is er direct na de vechtpartij vandoor gegaan.

Op het moment dat een 39-jarige Utrechter een ruzie voor een horecagelegenheid aan de Loeff Berchmakerstraat wilde sussen, kreeg hij met een metalen voorwerp een harde klap op zijn linkerarm. Kort daarna arriveerde de politie, maar de daders waren er al vandoor. De arm van de man blijkt zwaar gekneusd.