Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 12-05-2001
1e persbericht 12 mei 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Onder invloed


- Op de Marconilaan is zaterdag om 3.00 uur een 30-jarige automobilist uit Valkenswaard betrapt op het rijden onder invloed. De man reed met zijn auto over de linkerventweg. Hij blies bijna 1,8 promille. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.


- Om 4.25 uur werd op de Stationsweg een 25-jarige Helmonder aangehouden. Hij reed in een auto en had eveneens gedronken. Zijn promillage was bijna 1,55. Voor hem ook een proces-verbaal. Zijn rijbewijs is ook ingevorderd.

Eindhoven: Verdachte vernielingen politiebureau aangehouden Op de Europalaan is zaterdag om 5.20 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. Dat gebeurde na een melding dat er ruiten in werden gegooid van het politiebureau aan de Europalaan. De melder gaf een signalement van de dader. In de omgeving werd de 27-jarige verdachte gesignaleerd. Hij voldeed aan het signalement. Hij is voor onderzoek ingesloten. Van het bureau was een ruit vernield. Ook van drie politieautos zijn ruiten ingegooid.

Helmond: Ex-vriend dringt woning binnen
In een woning aan de Lennard Gruijtersstraat is zaterdag om 0.50 uur een 42-jarige Helmonder aangehouden. In die woning woont zijn 35-jarige ex-vriendin en hij was de woning binnengekomen, mogelijk met de sleutels die hij nog in bezit had. De man zette zijn ex-vriendin uit haar woning en deed de knip op de deur. De politie haalde hem uit de woning en gaf hem een verbaal.

Breugel: Dronken doorrijder na aanrijding
Vrijdag om 23.25 uur is op de Veerstraat een 23-jarige man uit Breugel aangehouden. De man was even daarvoor op de Veerstraat met zijn auto tegen een geparkeerde auto gereden. Daarna was hij doorgereden. De politie kon hem achterhalen. Hij bleek gedronken te hebben, ruim 1,3 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Budel: Verdachte inbraak aangehouden
Op het politiebureau in Maarheeze is zaterdag om 3.15 uur een 39-jarige man uit Meersen aangehouden. De man was met zijn bestelauto onder verdachte omstandigheden op een bedrijventerrein gezien. In zijn auto lag een aluminium plaat. Na enig zoekwerk bleek dat deze plaat van een bedrijf aan t Inne kwam. Daar was het hekwerk opengeknipt en lagen nog meer platen buiten het hekwerk klaar om meegenomen te worden. De man is voor onderzoek ingesloten.

Beek en Donk: Grafitti-kunstenaars betrapt
In de buurt van het nieuwe fietserstunneltje bij de rotonde aan de Gemertseweg zijn zaterdag om 21.10 uur vier jongens uit Gemert aangehouden. Zij zijn 16 en 17 jaar oud. Het fietserstunneltje bleek rijkelijk van allerlei teksten te zijn voorzien. Daarbij waren verschillende spuitbussen gebruikt. De politie zag de vier jongens fietsen, een van hen had een spuitbus in de hand. Ze bekenden de grafitti. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Vernieling
Zaterdag om 2.15 uur zijn op de Broekstraat twee 16-jarige jongens uit Aarle Rixtel aangehouden. Zij werden op heterdaad betrapt toen zij tegen fietsen schopten. De fietsen stonden in een fietsenstalling. Van drie fietsen waren de voorwielen krom. De twee verdachten bekenden de vernielingen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Mannen breken boom af
Op Willibrorduslaan zijn zaterdag om 2.00 uur een 36-jarige man uit Hattemerbroek en een 31-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Een surveillancepatrouille hoorde een krakend geluid en zagen dat de twee mannen wegliepen bij een boom die afgebroken was. De verdachten probeerden zich in de bosjes te verstoppen maar op aanwijzing van een getuige konden de twee gepakt worden. Zij bekenden en er wordt proces-verbaal opgemaakt.