Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10.45 uur
Verkeerscontroles

BINNENSTICHT De politie hield vrijdag tussen tien uur s morgens en half tien s avonds op diverse locaties in politiedistrict Binnensticht verkeers- en alcoholcontroles. Er werd ondermeer gecontroleerd op de Mesdaglaan in Bosch en Duin, de Soestdijkseweg Zuid in De Bilt, de Traaij in Driebergen-Rijsenburg, de Prins Alexanderweg in Huis ter Heide en de Utrechtseweg in Zeist.

Veertien mensen kregen een bekeuring van 90 gulden voor het niet dragen van de gordel. Achtentwintig bestuurders werden bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Twee bromfietsers kregen een bon voor het rijden zonder verzekeringsplaat, twee rijbewijzen bleken niet meer geldig. Eén auto was niet verzekerd en van één auto was de periodieke keuring verlopen. Verder moesten 154 bestuurders blazen, niet één had te veel op.

Niet verzekerd

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Een creatieve brommerbestuurder had het verzekeringsplaatje van zijn brommer veranderd. Hiermee wilde hij voordoen of de brommer verzekerd was. De brommer werd vrijdagmiddag rond drie uur gecontroleerd op de Kerkstraat. De brommer van de jongen, een 17-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede, bleek inderdaad niet verzekerd. Hiervoor kreeg hij een bekeuring.