Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.45 uur
Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT Vrijdagmorgen rond half twaalf heeft personeel van een winkel aan het Masker een winkeldief aangehouden die zonder te betalen de winkel wilde verlaten met spullen ter waarde van enkele tientallen guldens. De verdachte, een 36-jarige vrouw uit Amersfoort, is door de politie overgebracht naar het politiebureau.

Een 15-jarig meisje uit Nijkerk is vrijdagmiddag om half vier door winkelpersoneel aangehouden nadat zij had geprobeerd speelgoed te stelen ter waarde van een tiental guldens uit een winkel aan de Varkensmarkt. Zij is door de politie overgebracht naar het politiebureau en overgedragen aan het bureau HALT.

Klasgenoot?

AMERSFOORT Vrijdagavond hielden politieagenten rond acht uur een automobilist op de Breestraat aan die tegen het verkeer in reed. De bestuurder, een 23-jarige man uit Amersfoort, gaf een naam op die een van de politieagenten herkende als die van een oude klasgenoot van hem. De verdachte leek echter in het geheel niet op hem en na wat doorvragen bleek de aangehoudene inderdaad en valse naam opgegeven te hebben. Uiteindelijk ontving hij, na te zijn overgebracht naar het politiebureau, drie bekeuringen. Een voor het opgeven van een valse naam, een voor het rijden zonder rijbewijs en een voor het rijden in de verkeerde rijrichting.