Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 12.00 uur
Verkeerscontroles

LEKSTROOM De politie hield van vrijdagavond negen uur tot zaterdagmorgen vijf uur een grote alcoholcontrole. In totaal werden 129 blaastesten gehouden. Drie bestuurders bleken met te veel alcohol op achter het stuur te zitten, variërend van 0,5 tot 1,4 promille. Van één persoon is het rijbewijs ingenomen.

Dieven op heterdaad betrapt

HOUTEN Vrijdagmiddag rond vijf uur werd een vouwrolsteiger gestolen op de Schalkwijkseweg in Houten. Een getuige had de diefstal gezien en zag de verdachte in een bestelauto wegrijden. De surveillerende agenten in de regio werd gevraagd uit te kijken naar de wagen. Twee surveillerend agenten zagen de auto rijden tussen Cothen en Wijk bij Duurstede. Na een korte achtervolging kon de verdachte, een 33-jarige man uit Geldermalsen, aangehouden worden bij de rotonde Geerweg/Trekweg in Wijk bij Duurstede. De man bekende inderdaad de diefstal gepleegd te hebben en gaf direct de steiger terug.

Fietser aangereden

NIEUWEGEIN Vrijdagavond om 19.00 uur vond er op de Noordstedeweg een aanrijding plaats. Een 40-jarige man uit Nieuwegein reed op zijn fiets in de richting van de Sluyterslaan. Ter hoogte van de kruising met de Bankstede/Poststede kwam een 23-jarige vrouw uit Nieuwegein uit de parkeergarage. Zij reed net iets te ver, waardoor ze de fietser raakte. De man klaagde over pijn in zijn onderrug en is daarom voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. Daar bleek de man gelukkig geen blijvend letsel, maar alleen een paar blauwe plekken aan het ongeval over te houden.