Persbericht

Soesterberg, 12 mei 2001

Diemen & van Gestel -bureau voor positieverbetering van hoger opgeleide vrouwen op de arbeidsmarkt- is uitgeroepen tot de meest succesvolle onderscheidende ondernemer in Nederland. De prijs voor de 'Entrepreneur of the Year' werd tijdens een feestelijk galadiner uitgereikt aan directeur Monique Brummans door de heer Karel van Miert, president van Universiteit Nyenrode.

De keuze viel op Diemen & van Gestel omdat dit bureau het best beantwoordt aan het thema van dit jaar: 'Effectieve communicatie', ofwel de wijze waarop de ondernemer zijn/haar ontwikkelde visie op ondernemen en communicatie in de onderneming heeft vormgegeven en daar ook aantoonbaar succes mee heeft geboekt.

Met het winnen van de 'Entrepreneur of the Year' is Diemen & van Gestel tegelijkertijd genomineerd voor de verkiezing van de 'World Entrepreneur of the Year', de internationale verkiezing waaraan zo'n 25 verschillende landen meedoen.

Het juryrapport luidt als volgt:
´Monique Brummans van Diemen & van Gestel is een ondernemer die 10 jaar geleden begonnen is in een vechtmarkt met discutabele perspectieven. Maar door passie en overgave is het gelukt een zeer succesvolle business op te zetten. Monique Brummans heeft het maatschappelijk ondernemen hoog in het vaandel en geeft daar op geheel eigen wijze invulling aan. Haar baanbrekende filosofie heeft een stevige plaats op de maatschappelijke agenda gekregen. De persoonlijkheid van Monique Brummans is te kenschetsen als: doordacht, gevat, pienter, en gedreven. Het is haar gelukt om van een vermeende zwakte een sterkte te maken. Alleen al om deze reden is de Trofee verdiend.

Onderscheidend op het thema 'Effectieve communicatie' is bereikt door sterke keuzes te maken en daar zeer consequent en succesvol over te communiceren, waardoor de boodschap immer helder en duidelijk is. Diemen & van Gestel is ten opzichte van de concurrenten absoluut vernieuwend. Dit wordt onder meer geïllustreerd door het bewezen succes en de vele onderscheidingen en de media-aandacht die Monique Brummans reeds heeft mogen ontvangen. Dat Monique een enorme indruk heeft gemaakt op de 12 juryleden getuige het feit dat de keuze vrijwel unaniem was.'

Achtergrondinformatie
Diemen & van Gestel uit Soesterberg bestaat sinds 1991 en is met 15 medewerkers en een omzet van f4.4 mln op jaarbasis een succesvol landelijk werkend bureau. Met diensten als werving en selectie, executive search, coaching, training, commissarissen en bestuurders, woman resources management, en interimmanagement is Diemen & van Gestel betekenisvol in de ondersteuning van vrouwen (en mannen) in hun professionele en persoonlijke groei.

De 'Entrepreneur of the Year' (Beste Ondernemers Visie) is een initiatief van Ernst & Young en wordt onder andere ondersteund door Het Ministerie van Economische Zaken en Universiteit Nyenrode.

Het doel van deze verkiezing is tweeledig: enerzijds het genereren van positieve aandacht voor het ondernemerschap, anderzijds is deze prijs een stimulans voor andere ondernemers om een duidelijke beleidsvisie te ontwikkelen. De 'Entrepreneur of the Year' wordt jaarlijks door Ernst & Young georganiseerd in meer dan 25 landen.