Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 12-05-2001 Persberichten district Maastricht (RKey; 15.00 u) Zaterdag, 12 mei 2001

District Maastricht

Maastricht; zakkenrollerij
Een 23-jarige vrouw uit Maastricht ontdekte afgelopen vrijdagmiddag dat onbekenden, vermoedelijk tijdens de weekmarkt op de Markt in Maastricht, haar gsm uit de tas hadden gestolen. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan van zakkenrollerij. Ook een 28-jarige vrouw uit Maastricht ontdekte dat afgelopen vrijdagmiddag zakkenrollers actief waren geweest. Tijdens het winkelen in een winkel aan de Brusselsepoort ontdekte zij dat haar beurs uit de tas was gestolen. Daarin bevonden zich bankpasjes en een geldbedrag van tweehonderd gulden.

Banholt; rijbewijs ingevorderd
De politie heeft afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 37-jarige automobilist uit Mheer. Die wordt ervan verdacht vannacht met zijn auto op de Mheerderweg in Banholt een aanrijding te hebben gehad. De politie die aanwijzingen had dat de verdachte onder invloed achter het stuur van zijn auto had gezeten, hield hem aan en bracht hem voor nader onderzoek over naar het politiebureau. Bij de overbrenging naar het politiebureau viel de verdachte in de politieauto meteen in slaap. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de verdachte ruim vier maal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 2 promille) dan wettelijk/maximaal is toegestaan (0,5). De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Bunde; inbraak
Afgelopen vrijdagmorgen werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Sterappelstraat in Bunde. Inbrekers, zogenaamde gaatjesboorders, zijn het pand via een raam binnengedrongen en hebben een lap-top (draagbare computer), een otoscoop (medisch apparaat om in oorholtes te kunnen kijken), bankpasjes en geld gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.