Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 12-05-2001 Persberichten district Sittard (RKey; 15.15 u) Zaterdag, 12 mei 2001

District Sittard

Sittard; aanrijding
Afgelopen vrijdagmiddag, omstreeks 17.30 uur vond op de Bergerweg in Einighausen (Sittard) een aanrijding plaats. Een 20-jarige bestuurster van een bromfiets uit Sittard botste op het fietspad (terplaatse een fietspad bestemd voor beide rijrichtingen) met haar bromfiets tegen een haar tegemoetkomende fiets, bestuurd door een 58-jarige vrouw uit Stein. Beiden kwamen bij de aanrijding ten val en raakten gewond (aard en ernst letsels niet bekend). Beide vrouwen werden overgebracht naar het Maaslandziekenhuis in Sittard. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Sittard; winkeldiefstal
Personeel van een schoenenwinkel aan de Brandstraat betrapte afgelopen vrijdagmiddag een 35-jarige vrouw bij diefstal van drie paar schoenen ter waarde van totaal ongeveer honderdzeventig gulden. De schoenen werden weer teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar winkelier. De verdachte heeft de winkeldiefstal bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen haar op. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Geleen; coniferen in brand
Afgelopen nacht, vrijdag op zaterdag nacht omstreeks 01.30 uur kregen politie en brandweer een melding van brand in coniferen. Bleek dat een aantal coniferen in brand stond bij een perceel aan de Augustinusstraat in Geleen die door de brandweer werd geblust.

Stein; paard op hol
Een 15-jarig meisje uit Geleen is afgelopen vrijdagmiddag omstreeks 16.45 uur op de Heisteeg in Stein gewond geraakt. Het slachtoffer reed op een paard dat opeens begon te galopperen / op hol sloeg. Ter hoogte van de rotonde gleed het paard vermoedelijk op het wegdek uit waarbij het paard met het meisje ten val kwamen. Het paard kwam weer op de been en is weggelopen. Het meisje dat wel nog bij bewustzijn doch moeilijk aanspreekbaar was, is met vermoedelijk hoofdletsel (aard en ernst van het letsel zijn niet bekend) per ambulance overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Maastricht. Getuigen hebben het paard ingevangen en zolang bij een manegehouder ondergebracht.

Roosteren; beurs
Een 24-jarige vrouw uit Roosteren heeft bij de politie aangifte gedaan van zakkenrollerij. Het slachtoffer was afgelopen vrijdagmiddag aan het winkelen in een winkel aan de Maasheuvel in Roosteren waarbij ze haar tas in het winkelkarretje had gelegd. Vermoedelijk in een onbewaakt ogenblik werd haar beurs uit de tas gestolen met daarin enkele bankpasjes en een geldbedrag van ongeveer vijftig gulden. Het slachtoffer vermoedt dat een onbekende vrouw die tijdens het winkelen opeens bij haar stond, in een even onachtzaam moment de beurs uit de tas heeft weten te stelen.

Beek; coniferen in brand
Afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht, omstreeks 04.30 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Klinkeberglaan in Beek. Bleek dat bij een woning een coniferenhaag in brand te staan. De brandweer heeft de coniferenbrand geblust (bewoner heeft zelf samen met buren voor de komst van de brandweer ook nog geblust). De politie stelt een onderzoek in en sluit brandstichting niet uit.