Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 12-05-2001 Persberichten district Kerkrade (RKey; 15.15 u) Zaterdag, 12 mei 2001

District Kerkrade

Kerkrade; aangehouden
Afgelopen nacht, zaterdagmorgenvroeg omstreeks 05.00 uur kreeg de politie een melding van verdachte personen op het kerkhof aan de Voorsterstraat in Kerkrade. De politie die snel terplaatse ging trof bij de ingang van het kerkhof een man, een 20-jarige man uit Kerkrade aan met twee graf-lantaarns/kaarsenstandaards. Die werd meteen aangehouden op verdenking van grafschennis / diefstal van de lantaarns van graven op het kerkhof. Op het terrein van het kerkhof trof de politie nog een tweede man, een 26-jarige man uit het Duitse Herzogenrath aan waarbij ook nog een graflantaarn stond waarvan de politie vermoedt dat die ook vanaf een graf was gestolen. Ook deze verdachte werd aangehouden waartegen hij zich echter flink verzette en waarbij de verdachte aan het hoofd gewond raakte. De politie heeft de Duitser na diens aanhouding eerst medisch aan de hoofdwond laten verzorgen (drie hechtingen) waarna hij naar het politiebureau werd overgebracht. Beide verdachten werden ingesloten. De drie graflantaarns werden inbeslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Landgraaf; schennispleger
Bij de politie is aangifte gedaan van een schennispleging. Afgelopen vrijdagmiddag, omstreeks 17.15 uur toonde een onbekende man op een speelveldje aan de Kleirasp in Landgraaf een 4-jarige meisje zijn geslachtsdeel. Het meisje is snel weggelopen en heeft de ouders ingelicht. Die hebben vervolgens bij de bij de politie aangifte gedaan.

Landgraaf; spelen met vuur
Afgelopen vrijdagavond kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Maastrichterlaan in Landgraaf. Bleek achter een woning een schuurtje in brand te staan dat gepaard ging met enige rookontwikkeling. De bewoners wisten de brand zelf al met een tuinslang te blussen echter er is nogal wat schade (in het schuurtje stonden fietsen, gereedschap en allerlei tuinartikelen). Bleek dat twee spelende kinderen (11) in de schuur papier hadden aangestoken. De politie kwam achter de identiteit van de kinderen en heeft, ook ter regeling van de schade met de ouders contact opgenomen. De kinderen hebben bekend dat ze papier in het schuurtje hadden verbrand.