Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 12-05-2001 2e persbericht 12 mei 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Werknemer komt om bij ongeval
Een 37-jarige man uit Hilvarenbeek is zaterdagmorgen rond 10.00 uur omgekomen bij een bedrijfsongeval op een bouwplaats aan de Weisshorn. De man, werknemer van een kraanverhuurbedrijf uit Tilburg, was bezig een giek aan de kraan te monteren. Daarmee had hij weinig ervaring. Er was assistentie voor de montage onderweg vanuit Tilburg. Hij heeft dit kennelijk niet willen afwachten en is aan de slag gegaan. Hij heeft een verkeerde pal uit de kraan getrokken waardoor de giek vrijkwam van het voertuig en op hem terechtkwam. Hij is ter plaatse overleden. Het slachtoffer heet Erwin Kolen. De Arbeidsinspectie doet onderzoek.

Eindhoven: Bromfietscontrole
Vrijdag van 18.00 tot 2.00 uur is in Eindhoven een uitgebreide bromfietscontrole gehouden. Politiemensen in burger op onopvallende bromfietsen en motoren signaleerden de overtredingen van de bromfietsers. Op strategische punten stonden motoragenten opgesteld die de overtreders opvingen. Er zijn 171 brom- en snorfietsers staande gehouden. Dat resulteerde in 271 processen-verbaal. Hiervan waren 102 pvs voor het niet dragen van de helm, 10 door rood rijden, 3 bestuurders waren geen 16 jaar, 16 bestuurders hadden geen bromfietscertificaat. Verder waren er overtredingen zoals rijden over de busbaan, wel of juist niet rijden op het (brom)fietspad, geen goede verlichting of remmen enz. Aan de controle deden 28 politiemensen mee.

Helmond: Vernieler onder invloed
Zaterdag om 13.10 uur is in zijn woning aan de Mahoniehoutstraat een 41-jarige Helmonder aangehouden. Hij had een half uur eerder op de Marslaan een ruit van een woning vernield. In de woning woont een familielid van hem. Hij zou daarvan nog geld te goed hebben. De politiemensen roken dat de man, die juist met de auto had gereden, gedronken had. Hij weigerde een blaastest en bloedproef. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor de vernieling en het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Helmond: Tuinset gestolen
In de nacht van vrijdag op zaterdag is vanuit de achtertuin van een woning aan de Geldropseweg een teakhouten tuinset gestolen. De tafel met zes stoelen lagen aan de ketting, maar dat was voor de dieven geen beletsel om de set toch mee te nemen. De stoelen waren voorzien van kussens. Het tuinset heeft een waarde van bijna fl. 2.500,=, maar de emotionele waarde is groter omdat de eigenaresse de set samen met haar inmiddels overleden man heeft gekocht.

Beek en Donk: Vrouw gewond bij ongeval
Een 73-jarige vrouw uit Ossendrecht is zaterdag gewond geraakt bij een aanrijding op de Oranjelaan. De vrouw zat in een auto waarin haar 45-jarige dochter uit Waalwijk achter het stuur zat. De dochter reed over de Oranjelaan en wilde een inrit aan de linkerkant van de weg inrijden. Zij stopte tegen de as van de weg en een 29-jarige automobilist uit De Mortel, die achter haar reed bemerkte te laat dat de auto voor hem stil stond. Hij reed tegen haar aan. De 73-jarige vrouw is ter observatie in het Elkerliekziekenhuis opgenomen.