PERSBERICHT

Aan: Parlementaire en Nieuwsredactie
Van: Nieuwe Democraten (D66)
Betreft: Actie stop de gedropte ambtsdragers

(Bijlage: genoemd pamflet)

D66 ACTIE TEGEN TEGEN GEDROPTE AMBTSDRAGERS
Dit weekend hebben een aantal D66-ers een pamflet uitgegeven waarin ze aankondigen actie te voeren bij de benoemingen van de nieuwe burgemeesters. Ze zijn boos dat VVD, PVDA, CDA en ook Groenlinks de weg naar meer directe democratie niet willen begaan. D66 is als enige partij hardgrondig voorstander van de direct gekozen burgemeester. De D66-ers zullen de komende maanden acties voeren bij door Den Haag 'gedropte' ambtsdragers'.

Hoewel D66 in Paars II heeft bedongen dat er experimenten komen met de gekozen burgemeester, heeft er nog steeds geen experiment plaatsgevonden. De D66-ers vermoeden dat de PvdA en de VVD opzettelijk deze experimenten vertragen omdat deze partijen niet zo'n voorstanders zijn van meer directe democratie. Op lokaal niveau, in Amsterdam, hield ook Groenlinks experimenten tegen.

De D66-ers gingen al de straat op bij de benoeming van de burgemeesters in Amsterdam en Nijmegen. Binnenkort zullen ze actie voeren bij de aangekondigde benoemingen in o.a. Arnhem, Voorschoten en Gouda. Onder naam 'Nieuwe Democraten' gaan D66-ers en Jonge Democraten daar de straat op.