Nederlands Openluchtmuseum

Een feest van herkenning in het Nederlands Openluchtmuseum

Grote publieksactie op 13 mei

Op 13 mei 2001 houdt het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem een grote publieksactie. Iedereen die geboren is in een plaats waar een gebouw uit het museumpark oorspronkelijk gestaan heeft, krijgt op die dag gratis toegang tot het museum. Met deze actie willen we onderstrepen dat, mede door de vernieuwingen in de afgelopen jaren, u als bezoeker meer dan ooit uw eigen verleden terugvindt in het museum.

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is in de afgelopen jaren ingrijpend vernieuwd. In het jaar 2000 is een prestigieuze nieuwbouw gerealiseerd. De ingang van het museum heeft met het nieuwe Entreepaviljoen een geheel nieuw aanzien gekregen. Het HollandRama biedt bezoekers een wonderlijke reis door het Nederlands verleden, mogelijk gemaakt door moderne techniek.

Maar ook in het museumpark heeft de tijd niet stilgestaan. De nieuwe aanwinsten van de afgelopen jaren zijn o.a. de Arnhemse tramremise, compleet met een trambaan én authentieke trams, een Tilburgse arbeiderswoning uit de zeventiger jaren, een Friese Stoomzuivelfabriek en een Limburgs Kruisgebouw uit de jaren '50. Meer dan ooit vindt u in het museum uw eigen verleden terug. Het Openluchtmuseum meent dan ook met recht de uitdrukking `een feest van herkenning' te kunnen gebruiken.

Kunt u op 13 mei met een geldig identiteitsbewijs kunnen aantonen dat u geboren bent in een plaats waar een gebouw uit het museumpark oorspronkelijk gestaan heeft? Dan krijgt u die dag gratis toegang. Alleen een geldig paspoort, rijbewijs of identiteitskaart wordt geaccepteerd.