Amsterdam Airport Schiphol

Persberichten

Schiphol Skate Event op zondag 13 mei

Op zondagmiddag 13 mei vindt op Schiphol een Skate Event plaats. Dit Schiphol Skate Event wordt georganiseerd door Schiphol Group in samenwerking met de Stichting FridayNightSkate uit Amsterdam. Behalve skatetours worden verschillende skate-activiteiten georganiseerd. Yvonne van Gennip geeft het startschot voor de skatetours.

US Airways stelt twee vliegtickets naar een willekeurige bestemming in de Verenigde Staten beschikbaar. Deze tickets worden verloot onder de deelnemers aan de skatetours. De deelname aan de skatetours en de skate-activiteiten is gratis.

Het Schiphol Skate Event vindt plaats op het parkeerterrein P30 en begint om 12.00 uur. Parkeerterrein P30 is tevens de start voor de skatetours. Op parkeerterrein P30 worden zondagmiddag ook demonstraties en clinics gegeven door ervaren skaters, zoals bijvoorbeeld slalom en inline hockey. Een showteam van inline-skaters, halfpipe bikers en skateboarders laat zijn kunsten zien in een grote half-pipe.Tevens kunnen skaters hun snelheid meten op de 100 meter sprint.

Skatetours
De eerste skatetour start om 13.00 uur vanaf parkeerterrein P30. Het parcours van de skatetour heeft een lengte van ongeveer 20 kilometer en loopt rondom de luchthaven. Om 13.50 uur klinkt het startschot voor de tour voor de meer ervaren skaters. Om 14.00 uur start de derde tour. De skaters worden begeleid door ervaren skaters van de Stichting FridayNightSkate uit Amsterdam. Iedereen, jong,oud,onervaren of ervaren kan deelnemen aan een van de activiteiten van de Schiphol Skate Event. Mensen die niet in het bezit zijn van skates kunnen deze ter plekke huren. 10.000 gulden voor Stichting Steun Leukemie - onderzoek
Het Schiphol Skate Event is tevens het startsein voor een grote skatetocht van KLM Cargomedewerker Ad Verheij. Ad Verheij gaat vanaf zaterdag 26 mei drie weken door Nederland skeeleren. Met zijn tocht wil Ad zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Stichting Steun Leukemie-onderzoek bij kinderen. Schiphol Group ondersteunt dit initiatief en doneert 10.000 gulden aan deze Stichting.

Aanmelden
Mensen die willen deelnemen aan de skatetour kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar skeelertocht@Schiphol.nl of bellen tijdens werkdagen tussen 10.00 uur en 16.00 uur naar telefoonnummer 020-6012000. Aanmelden is overigens niet verplicht.