Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-05-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.30 uur
Snelheidscontrole

UTRECHT De politie hield zaterdag op verschillende locaties in de stad Utrecht snelheidscontroles. Op de Amsterdamsestraatweg reed zaterdagmorgen tussen kwart voor elf en twaalf uur bijna één op de drie passanten te snel: van de 686 gecontroleerde voertuigen krijgen 205 een bon. Waar 50 de limiet is reed de snelste 84 km/u.

Oplichting

UTRECHT Een man die zich voordeed als vader van een buurtbewoner heeft zaterdag een 74-jarige man in de wijk Zuilen opgelicht. De man zei geld nodig te hebben, maar zijn dochter was niet thuis. De goedgelovige Utrechter leende de man geld. Hij zou het geld s avonds terugkrijgen. Dat is niet gebeurd. De man bleek niet de vader van de vrouw te zijn en heeft zich niet meer laten zien. Het gebeurt vaker dat, met name oudere, mensen geld lenen aan wat een oplichter met een glad verhaal blijkt. De oplichter was in dit geval een blanke man van ca. 1.75 m lengte en 35-40 jaar oud.

Gewonden bij aanrijdingen

UTRECHT Een 20-jarige automobiliste uit IJsselstein liep bij een ongeluk in een flauwe bocht van de A28 naar de A27 waarschijnlijk rug- en nekletsel op.
Het ongeluk gebeurde zaterdagavond tegen acht uur. De vrouw reed van de A28 naar de A27 in de richting van de A12. In een flauwe bocht reed zij rechtdoor en ging op een lichtmast af. De man die als passagier naast de bestuurster zat gaf een ruk aan het stuur, maar kon een aanrijding met de lichtmast niet voorkomen. De vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De man raakte niet gewond.

Doordat een 55-jarige automobilist uit Utrecht niet op tijd kon remmen, botste hij zaterdagmiddag even na twee uur op de Catharijnesingel op zijn voorganger. Die auto botste vervolgens weer op de auto daarvoor. De inzittende van de voorste auto is met de ambulance met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. De inzittende van de middelste auto raakte gewond aan de borst, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Te veel op

UTRECHT Op de Catharijnebaan haalde de politie zaterdagavond tegen half negen een dronken automobilist van de weg. De man, een 50-jarige Utrechter, bleek met 1,25 promille achter de kiezen te rijden. Omdat het niet de eerste keer is dat de man werd gepakt voor het rijden onder invloed is zijn rijbewijs ingenomen.

Kort voor middernacht reed een 41-jarige automobilist uit Utrecht in strijd met de rijrichting op de Rijnhuizenlaan. Surveillerende agenten die dit zagen lieten de man stoppen en roken alcohol. De man blies twee promille. Hij is zijn rijbewijs kwijt en moet zich voor de rechter verantwoorden.

Onverzekerd, valse naam, geen rijbewijs, vluchten

UTRECHT Een 21-jarige automobilist uit Utrecht deed zaterdagavond kort na elf uur behoorlijke moeite uit de handen van de politie te blijven, hetgeen niet lukte.
De man werd op de Bijnkershoeklaan door de politie gecontroleerd. De auto van de man was onverzekerd. De man gaf een valse naam op, maar de agenten hadden dat door. Hierop probeerde de automobilist er lopend vandoor te gaan. Hij had zich vervolgens verstopt in de bosjes, maar werd daar door de agenten uitgeplukt. De man bleek tevens geen rijbewijs te hebben. Voor al deze feiten werd hij bekeurd.