Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 13-05-2001
1e persbericht 13 mei 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na poging diefstal
Op de Keizersgracht is zaterdag om 16.20 uur een 26-jarige man uit Spanje aangehouden. Dat gebeurde nadat bij een juwelier aan het 18 Septemberplein drie personen geprobeerd hadden een collier van fl. 3.000,= weg te nemen. Twee mannen en een vrouw waren de zaak binnen gekomen en ze gedroegen zich volgens de werknemer verdacht. Deze laatste miste op een gegeven moment het collier. Hij liep naar de toegangsdeur om deze af te sluiten maar werd door de later aangehouden man tegen gehouden en er ontstond een vechtpartij. De drie personen konden ontkomen maar de Spanjaard werd op aanwijzing van getuigen aangehouden. Het collier werd op de vloer van de zaak gevonden. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Na vechten aangehouden
Op het Stratumseind zijn zondag om 3.20 uur een 24-jarige Eindhovenaar en een 20-jarige vrouw uit Breugel aangehouden. Zij hadden in een horecabedrijf het personeel geslagen en werden buiten gezet. Daar ging het vechten door totdat de politie hen aanhield. Na verhoor en een proces-verbaal konden de vechtersbazen naar huis.

Helmond: Onder invloed


- Op de Europaweg is zaterdag om 19.05 uur een 32-jarige Helmonder betrapt op het rijden onder invloed. De man, die in een auto reed, blies bijna 1,05 promille. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.


- Rond hetzelfde tijdstip werd eveneens op de Europaweg een andere 32-jarige Helmonder bekeurd omdat hij onder invloed in een auto reed. Zijn promillage was ruim 1,25. Hij moest het rijbewijs inleveren.


- Om 22.15 uur slingerde een 30-jarige automobilist met zijn auto over de Kasteel Traverse. Hij blies een promillage van bijna 1,7. Hij raakte hierdoor ook het rijbewijs kwijt. Zijn auto zou volgens de Rijksdienst voor het Wegverkeer geëxporteerd moeten zijn. Deze auto is voor onderzoek in beslag genomen.

Helmond: Man na vernielingen aangehouden
Op de 1e Haagstraat is zondag om 2.00 uur een 23-jarige Helmonder aangehouden. Buurtbewoners hadden de man betrapt bij het vernielen van autos in die straat. Zij hadden de man aangehouden en aan de politie overgeleverd. De verdachte was gewond aan zijn hand. Nadat hij hieraan was behandeld in het ziekenhuis is hij voor onderzoek ingesloten. Er waren vernielingen aan vijf autos. Twee ruiten waren gesneuveld, enkele spiegels en op een van de autos zat een kras.

Heeze: Kastelein aangehouden na weigering cafésluiting Op de Nieuwendijk is zondag om 4.55 uur een 43-jarige man uit Sterksel aangehouden. De man is de kastelein van een café aan die straat. Al om
2.35 uur was de man bekeurd omdat er nog 16 klanten binnen waren en er nog drank geschonken werd. Om 2.00 uur moet het café gesloten zijn. Om drie uur waren er nog 12 klanten binnen en om 4.10 uur kwamen er klachten binnen over geluidsoverlast vanuit het café. De kastelein werd toen aangehouden, de zes klanten naar huis gestuurd en de geluidsapparatuur in beslag genomen.

Asten: Automobilist slaat door
Op de Burgemeester Wijnenstraat is zondag om 3.15 uur een 37-jarige man uit Asten aangehouden. De man was als bestuurder van een personenauto betrokken bij een aanrijding op de Beatrixlaan. Hij had daar een fietser aangereden. Er was hierbij niemand gewond geraakt maar hij was zijn auto uitgestapt en had de fietser, een 54-jarige man uit Someren, geslagen en geschopt. Daarna was hij weggereden. Getuigen hadden het kenteken genoteerd en aan de politie doorgegeven. Hij kon bij zijn woning aangehouden worden. Hij bleek ook nog gedronken te hebben, bijna 0,9 promille. Ook daarvoor wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Man verdacht van vernieling
Op de Tomakker is zondag om 1.10 uur een 73-jarige Nuenenaar aangehouden. Volgens getuigen had hij een kras gezet op de auto van zijn overburen. De man kon na verhoor weer naar huis. Hij ontkende.

Gemert: Vechtpartij
Zaterdagmiddag heeft de politie alle zeilen bij moeten zetten bij een vechtpartij op de Schout Brouwersstraat. Daar was een ruzie ontstaan tussen twee families. Waarschijnlijk is het volgende gebeurd. Toen een 18-jarige jongen uit Gemert in de voortuin van zijn woning aan de Schout Brouwersstraat met iemand stond te praten kwamen twee mannen (twee broers) van 25 en 27 jaar oud uit Gemert met de bromfiets aanrijden. Er volgde over en weer een scheldpartij en de 18-jarige ging zijn woning binnen, achtervolgd door de twee broers. Hierbij sneuvelde de ruit van de voordeur. De 18-jarige bewapende zich met een paal maar kreeg daar zelf klappen mee. De 45-jarige vader van de 18-jarige jongen zat in de achtertuin en hoorde het lawaai. Toen hij bij de vechtenden kwam kreeg hij ook een klap met de paal. Buren schoten te hulp en zij wisten de twee broers buiten te werken. De 27-jarige vechtersbaas sloeg bij de overburen nog een ruit in. Ook zijn inmiddels ter plaatse gekomen ouders deden een duit in het zakje en jutten de zaak nog eens op. De 45-jarige vader en zijn 18-jarige zoon zijn naar het ziekenhuis gebracht. Zij mochten na behandeling naar huis. Ook de twee broers waren gewond. Terwijl zij naar de ambulance liepen om naar het ziekenhuis gebracht te worden, rukte de 27-jarige zich los en stormde op de verzamelde familie van de tegenpartij af. Ook toen ontstond er weer een vechtpartij waarbij flinke klappen vielen. Hierbij kreeg een 23-jarige broer van de 18-jarige Gemertenaar een kaakfractuur. Uiteindelijk lukte het de twee agressieve broers af te voeren naar het ziekenhuis. De 27-jarige man werd daar opgenomen. Zijn 25-jarige broer heeft een gebroken arm maar mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten. Hij is aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Bakel: Brand in schuur
Zaterdag rond 17.15 uur is brand uitgebroken in een schuur aan de Heikantseweg. De brand ontstond door laswerkzaamheden in de schuur. In de schuur lag ook hooi en stro opgeslagen. Het dak, dat bestond uit asbestplaten, werd helemaal vernield. In de schuur stonden drie ponys waarvan er twee zodanig gewond raakten dat ze afgemaakt moesten worden. Een pony kon gered worden. De direct-omwonenden zijn gewaarschuwd hun deuren en ramen te sluiten voor de asbest. De milieudienst is ter plaatse geweest en zal zorgen voor het opruimen van de asbest. De brandweer bluste maar hield ook het asbest nat.

Elsendorp: Fietser gewond
Een 23-jarige fietser uit St. Oedenrode is zaterdag om 16.55 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Peeldijk Grintweg. De man reed over het fietspad van de Peeldijk en kreeg op de kruising geen voorrang van een automobilist, een 46-jarige man uit Haarlem. De fietser had een hoofdwond en moest hieraan in het Elkerliekziekenhuis behandeld worden. Daarna kon hij naar huis.

Gemert: Onder invloed
Op de Boekent is zondag om 5.00 uur een 26-jarige man uit het Engelse Earlston bekeurd omdat hij onder invloed in een auto reed. Hij blies
1,65 promille.


Riethoven: Twee gewonden bij aanrijding
Bij een aanrijding op de kruising Broekhovenseweg Schoolstraat zijn de twee inzittenden van een personenauto gewond geraakt. De bestuurder, een 74-jarige man uit Oerle, reed de kruising op vanuit de Schoolstraat en gaf een personenauto die over de Broekhovenseweg reed geen voorrang. De bestuurder van deze auto een 34-jarige man uit Riethoven, kon de ander niet meer ontwijken en een aanrijding volgde. De 74-jarige man uit Oerle raakte licht gewond en zijn 68-jarige vrouw, die naast hem zat, raakte bekneld in de auto. De brandweer moest haar bevrijden. Zij is zwaar gewond naar Catharinaziekenhuis gebracht. Haar man is daar ook naar toe gebracht. Beiden zijn opgenomen.