Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 13-05-2001

Mediaberichten zondag 13 mei (12.15 uur)

ROERMOND Brand in de Oranjerie

Roermond De politie heeft rond 4.30 uur een 32-jarige man uit Maasbracht aangehouden op verdenking van brandstichting in de Oranjerie in Roermond. Zondagmorgen om 3.00 brak daar brand uit op de achtste verdieping. Op twee plaatsen in de gang had een gordijn vlam gevat. Hotelpersoneel wist samen met de brandweer de brand snel te blussen. Vanwege de grote rookontwikkeling, die naar de negende verdieping trok, werden de gasten enkele uren geëvacueerd. De aangehouden man is een bekende van de politie en heeft een psychiatrisch verleden. Hij logeerde die nacht op de achtste verdieping van het hotel. De politie heeft de man gehoord en voorlopig in verzekering gesteld.

NEERRITTER Meer dan twintig autos beklad

Neerritter Vandalen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag in Neerritter in diverse vernielingen aangericht. Meer dan twintig autos zijn met oranje verf besmeurd. Op één van de auto`s stond een hakenkruis. Ook rolluiken en garage-roldeuren werden beklad. Het vandalisme vond vermoedelijk plaats tussen 0.00 en 3.00 uur. Getuigen hoorden rond die tijd enkele knallen, stemmen en lawaai. De politie zoekt nog naar meer aanwijzingen die naar de daders kunnen leiden. Getuigen worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie (0900-8844).

BLERICK Partyschip stuurloos op de Maas

Blerick De politie kreeg zondagochtend om kwart over vijf de melding dat een Partyschip van Jan van Cuijck met een lengte van ongeveer 70 meter stuurloos op de Maas dreef. Het schip dreef in de richting van de Maasbrug (Eindhovense weg). Met veel geluk kwam het schip niet in aanraking met de brugpijlers. Bij de oever van Blerick raakte het schip met de voorzijde de ondiepte waardoor het om zijn as draaide. Toen de achterzijde aan de grond liep, draaide het schip nogmaals 180 graden. De politie wist op dat moment één van de loshangende touwen te bemachtigen en het schip vast te leggen aan een boom. De politie vermoedt dat het schip opzettelijk is losgemaakt aan de passantenhaven bij de Helling te Blerick, en doet nader onderzoek.