Politiebericht Flevoland: gehele regio: 13-05-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Jongetje verdronken
ALMERE Gisteravond is een 7-jarig jongetje uit Almere verdronken in de Lage Vaart. Het jongetje was met vriendjes aan het zwemmen ter hoogte van een steiger aan het Triathlonpad. Toen hij langer dan verwacht onder water bleef, sloegen ze alarm, waarop een aantal personen het water indook om hem te zoeken. Politie, brandweer en ambulance rukten uit met groot materieel, waaronder een traumahelicopter en een politieboot. Het duikteam van de brandweer haalde de jongen al snel boven water, waarna hij in kritieke toestand naar het Flevoziekenhuis werd gebracht per GGD-ambulance. Twee uur later overleed hij alsnog aan de gevolgen van de verdrinking.

Aanhoudingen na vechtpartij
ALMERE Twee verdachten uit Almere van resp. 18 en 21 jaar zijn afgelopen nacht aangehouden bij een vechtpartij. Een 20-jarige man uit Almere zag de 21-jarige op de Grote Markt op zijn gestolen brommer rijden, maar kreeg een klap van hem. Even later werd de 20-jarige door meerdere personen belaagd, die na de mishandeling richting Spoordreef liepen. Daar werden de verdachten aangehouden wegens mishandeling en overgebracht naar het politiebureau. De 20-jarige liep gezichtsletsel op en is per GGD-ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis ter behandeling.

Heterdaad bij diefstal
ENS Een 18-jarige jongen uit Ens is vanmorgen vroeg op heterdaad betrapt bij diefstal van auto-onderdelen aan de P.J. Seidelstraat. De eigenaar van de auto had de jongen gehoord toen hij een koplamp van de auto afschroefde en kreeg hem na een korte achtervolging te pakken. De jongen is overgedragen aan de politie voor verhoor. Het gereedschap dat hij bij zich had is in beslag genomen.

Aanhouding na geluidsoverlast Allendestraat
ALMERE Gistermiddag is een 44-jarige vrouw uit Almere in een woning aan de Allendestraat aangehouden wegens het herhaaldelijk veroorzaken van geluidsoverlast. Na een eerste melding van geluidsoverlast kreeg de vrouw een waarschuwing, maar nog geen half uur later gebeurde het opnieuw. Zij verzette zich tegen de inbeslagname van de geluidsapparatuur en gooide één van de installaties vanaf de tweede verdieping naar beneden. Wegens haar verzet is ze aangehouden en overgebracht naar het bureau. De apparatuur is in beslag genomen en proces verbaal wordt opgemaakt.

Aanrijdingen met letsel
EMMELOORD Zes personen zijn gistermorgen gewond geraakt bij een aanrijding op de Espelerweg. Richting Espel reed een 30-jarige bestuurder van een bestelauto uit Espel. Hij bemerkte echter te laat dat er enkele autos voor hem stilstonden en remde hard, waarna hij de controle over het stuur verloor en al slingerend dwars op de andere rijbaan (richting Emmeloord) belandde. Een 33-jarige automobilist uit Emmeloord die deze rijbaan bereed, kon een frontale botsing niet meer voorkomen. Door de klap kwam de bestelauto in de sloot terecht. De 30-jarige werd door de brandweer uit zijn auto bevrijd. In de auto van de 33-jarige zaten vier inzittenden: een 33-jarige vrouw en twee jongetjes van resp. 2 en 5 jaar, allen uit Emmeloord, en een 63-jarige vrouw uit Dronten. Alle betrokkenen zijn per GGD-ambulance overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis. Zij konden na behandeling weer naar huis, met uitzondering van de 63-jarige, die ter observatie in het ziekenhuis is opgenomen.

ALMERE Bij een botsing op het Pekelmeerpad tussen een 17-jarige bromfietser uit Almere en een jongetje van 5 jaar uit Almere is het jongetje gewond geraakt. De bromfietser reed over het pad richting Slagbaai toen het jongetje plotseling overstak, met een aanrijding tot gevolg. Het jongetje is met onbekend letsel per GGD-ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De bromfietser is aangehouden voor de aanrijding en wegens rijden zonder bromfietscertificaat. Proces verbaal wordt opgemaakt.

ALMERE Op de Novemberweg zijn gistermiddag twee jongens uit Almere van resp. 15 en 17 jaar gewond geraakt bij een bromfietsongeluk. De 17-jarige reed met de 15-jarige achterop de bromfiets van de Jarenweg naar de Zomerstraat. Een 42-jarige automobilist uit Heerhugowaard ziet ze aankomen en wacht met uitparkeren, maar de 17-jarige ziet hem niet en botst op de auto, waarna hij met zijn bijrijder ten val komt. Beiden raken licht gewond en worden ter behandeling met een GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis gebracht. De 17-jarige kreeg een proces verbaal voor rijden zonder certificaat.

Aanhouding na rijden onder invloed
ALMERE Afgelopen nacht zijn een 45-jarige automobilist uit België en zijn 25-jarige bijrijdster uit Almere aangehouden wegens rijden onder invloed en verzet. De man werd aangehouden op de S. van Ravesteynstraat vanwege opvallend rijgedrag. Toen duidelijk werd dat de man mee moest naar het politiebureau voor de blaastest, begon de bijrijdster te schelden en verzette zich tegen de aanhouding. Hierop zijn beiden overgebracht naar het bureau. De man blies 365 ug/l (0.85 promille) en betaalde een boete van 500 gulden. De vrouw is ingesloten voor belediging en verzet.

Rijbewijs ingevorderd
DRONTEN Een 42-jarige automobilist uit Biddinghuizen is gisteravond aangehouden op de Rietweg wegens het overschrijden van de maximum snelheid. De man reed twee keer de toegestane snelheid (160 in plaats van 80 km per uur). Zijn rijbewijs is ingenomen en hij kreeg een extra boete van 180 gulden wegens het verlopen van de APK.