Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 13-05-2001 Persberichten district Maastricht (Rkey; 13.45 u) Zondag, 13 mei 2001

District Maastricht

Maastricht; ingebroken
Bewoners van een woning aan de Bourgognestraat in Maastricht ontdekten afgelopen zaterdagmiddag dat was ingebroken. Bleek dat de inbrekers de toegangsdeur hadden opengetrapt en de woning geheel hadden doorzocht. Gestolen werden een playstation, een gsm, een zonnebril en een geldbedrag van 1.000 Belgische francs.
Vanmorgen, zondagmorgen werd een inbraak ontdekt in een bloemisterij aan de Heugemerstraat in Maastricht. Bleek dat inbrekers via de achterzijde het pand van de bloemisterij waren binnengedrongen en een computer, een printer en bloemen hadden gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan.

Maastricht; gesignaleerd
Bij controle afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht op de Wilhelminakade in Maastricht van een camperauto met een tweetal slapende personen, bleek dat een van hen, een 36-jarige man uit het Duitse Saarbrucken gesignaleerd stond voor aanhouding en uitlevering aan de Duitse autoriteiten. De Duitser die in Duitsland middels een rechtelijk vonnis was veroordeeld tot 6, 5 jaar gevangenisstraf terzake diefstallen met geweld, moet daarvan namelijk nog 1 jaar uitzitten. De politie heeft de Duitser aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij in afwachting van de uitlevering werd ingesloten.

Maastricht; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht op de Pomonahof van een 19-jarige bestuurder van een bromfiets uit het Belgische Lanaken bleek dat de jongeman onder invloed zijn bromfiets bestuurde. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. Omdat de Belg zonder helm op de bromfiets reed heeft de politie het rijwiel voor nader technisch onderzoek (ter precieze vaststelling of het een snor- danwel een bromfiets is) uit het verkeer genomen.

Meerssen; zakkenrollerij
Een 32-jarige vrouw uit Geulle ontdekte afgelopen zaterdagmiddag in een winkel aan de Beekstraat in Meerssen dat onbekenden, vermoedelijk in een onbewaakt ogenblik (tijdens het passen van kleding) haar beurs uit de tas hadden gestolen die het slachtoffer in het pashokje had neergezet. Daarin bevonden zich bankpasjes en een geldbedrag van totaal ongeveer achthonderd gulden. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan.

Sint Geertruid; ingebroken
Afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht omstreeks 02.45 uur werd een inbraak ontdekt in bezoekerscentrum van een camping aan de Moerslag in St. Geertruid. Bleek dat inbrekers via een raampje het bezoekerscentrum waren binnengdrongen waarbij ze werden ontdekt. De inbrekers die zich vermoedelijk betrapt wisten, zijn er vervolgens in een auto vandoor gereden. Het is nog niet duidelijk of en wat er precies is gestolen, dat wordt nog nagekeken.

Eijsden; neppistool
De politie heeft afgelopen zaterdagavond in het kader van een snelrechtprocedur en in overleg met het parket van de officier van justitie een tweetal inzittenden van een auto, twee mannen (20) uit het Belgische Luik bekeurd met ieder een boete van fl. 450,-. Bij controle op de Schansweg in Eijsden bleek het tweetal een echt gelijkend vuurwapen in de auto te hebben. Nader onderzoek wees uit dat ze ook nog een mes en totaal zon vijf gram softdrugs (weed) bij zich hadden. Het nep-vuurwapen, het mes en de softdrugs werden inbeslaggenomen.
Bij controle diezelfde zaterdagavond en afgelopen nacht van de (eveneens Belgische) inzittenden van een tweetal autos (een auto aan de Trichterweg in Eijsden en de andere aan de Pietersplas in Maastricht) bleken deze Belgen (uit Luik en Arnace) ook een klein beetje softdrugs bij zich te hebben. De softdrugs werden ter vernietiging inbeslaggenomen.