Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 13-05-2001 Persberichten district Heerlen (Rkey; 13.45 u) Zondag, 13 mei 2001

District Heerlen

Heerlen; winkeldiefstallen
Afgelopen zaterdagmiddag kreeg de politie enkele meldingen van winkeldiefstallen. Personeel van een winkel aan het Homerusplein in Heerlen betrapte een 22-jarige man uit die stad bij diefstal van drank en een pot met haringen. In dezelfde winkel werden nog eens een tweetal mannen (24 jr) uit het Duitse Duren betrapt bij diefstal van blikjes drank. Een 36-jarige man, eveneens uit Heerlen werd in een drogisterij aan de Saroleusstraat betrapt bij diefstal van een fles parfum. De politie maakt proces-verbaal tegen alle verdachten op en die kregen in het kader van een snelrechtprocedure meteen dagvaardingen mee om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Hoensbroek; stereo inbeslaggenomen
Afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht omstreeks 02.00 uur kreeg de politie meerdere meldingen van geluidsoverlast en verstoring van de nachtelijke rust op de Steenberglaan in Hoensbroek. De politie die terplaatse ging constateerde inderdaad de overlast, echter de bewoonster van de woning van waaruit de overlast werd geconstateerd deed niet open. Daarop is de politie met machtiging tot binnentreding de woning binnengegaan en heeft, om de geluidsoverlast te doen ophouden en de nachtelijke rust te herstellen, de stereo-installatie en bijbehorende geluidsboxen inbeslaggenomen. Tegen de bewoonster wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brunssum; brandstichter gepakt
Afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht omstreeks 04.15 uur zag de politie op de Hazelaar in Brunssum dat bij een woning een conifeer in brand stond. De politie waarschuwde de brandweer en de bewoners. Vervolgens meldden getuigen dat bij een woning aan de Eglantier een coniferenhaag in brand stond. De politie duwde een vlakbij de brandende coniferenhaag geparkeerde auto bijtijds weg en waarschuwde de brandweer dat ook hier coniferen in brand stonden. Bleek dat ook bij een woning aan de Valeriusstraat een conifeer in brand had gestaan die echter snel kon worden geblust. Bij een meteen ingesteld onderzoek in de omgeving trof de politie op de Koolweg enkele jongeren uit Brunssum en Heerlen aan die op verdenking van brandstichting werden aangehouden. Een daarvan, een 16-jarige jongen uit Brunssum bekende coniferen in brand te hebben gestoken en hij werd voor nader onderzoek ingesloten. De overige verdachten werden heengezonden en moeten zich voor nader verhoor beschikbaar houden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Brunssum; aangehouden
De politie heeft afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht omstreeks 04.30 uur op de Eglantier in Brunssum een 22-jarige man uit die plaats aangehouden. De politie zag de Brunssummer op dit nachtelijk tijdstip met een plastic zak lopen waarin bij nadere controle een tweetal autoradios zaten. De politie die niet uitsluit dat de autoradios mogelijk afkomstig zijn van auto-inbraken heeft deze goederen inbeslaggenomen en de verdachte in het politiebureau ingesloten. De verdachte gaf aan de zak met autoradios te hebben gevonden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze herkomst daarvan.