Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 13-05-2001 Mediaberichten zondag 13 mei ( 14.00 uur)

BAARLO Verzet bij aanhouding

BAARLO De politie heeft vrijdagavond tegen middernacht een 18-jarige bromfietser uit Baarlo aangehouden, nadat hij een stopteken van de politie had genegeerd en zich hevig verzette toen hij werd staande gehouden. De politie zag de man samen met een medepassagier zonder helm op zijn bromfiets rijden. Na een achtervolging, waarbij de bestuurder uiteindelijk ten val kwam, werd de man op de Grotestraat vastgepakt en verzocht rustig te blijven staan. De bestuurder gaf geen gehoor aan dit verzoek en wilde zich losrukkken en weer wegrijden. Bij de kleine worsteling die ontstond, sloeg de verdachte één van de agenten in het gezicht. De politie nam de man uiteindelijk mee naar het bureau. De man werd bekeurd voor het rijden zonder licht, zonder helm en voor het niet stoppen voor een stopbord (in totaal 200 gulden). Verder kreeg hij een proces verbaal voor het rijden onder invloed. De man bracht de rest van de vrijdagnacht in de politiecel door en werd zaterdagochtend weer in vrijheid gesteld. ROERMOND Zomaar beschoten

Roermond Een 55-jarige man uit Roermond heeft bij de politie aangifte gedaan van het feit dat hij vrijdagmiddag rond 17.00 uur zomaar vanuit een raam aan de St. Wirosingel werd beschoten. Hij reed op zijn fiets toen hij een schot hoorde en meteen een klap en pijn in zijn zij voelde. Toen hij naar boven keek waar het schot vandaan kwam, zag hij iemand voor een raam staan. Even later vond hij twee patronen van een luchtdrukwapen op de plek waar hij beschoten werd. De politie doet nader onderzoek naar het voorval.
WEERT Agressieve winkeldief opgepakt

Weert De politie heeft zaterdagmiddag een 27-jarige man uit Weert aangehouden, toen hij zich zeer agressief gedroeg tegen de manager van een supermarkt aan de Muntpassage, die hem betrapte op de diefstal van een zak drop. De winkeldief bedreigde de manager met geweld, waarna deze de politie waarschuwde. De politie nam de man mee naar het bureau en heeft hem in verzekering gesteld.