Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van zondag 13 mei
16:59 zondag 13 mei 2001

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Auto te water

HOOGERSMILDE. Op de Rijksweg 171 in Hoogersmilde, bij de oprit naar de twee provinciënweg, reed in de nacht van zaterdag op zondag een 34 jr. automobilist uit Smilde met zijn auto het kanaal in. De man had gedronken. Hij wilde de twee provinciënweg oprijden maar reed veel te snel. Hij botste met zijn auto op een vluchtheuvel, raakte in een slip en ramde een lantaarnpaal. Hierna belandde hij met zijn auto in het water. Hij klom zelf uit zijn auto en kroop de wal op. Rondvliegende stukken van zijn auto beschadigden nog een andere auto. De man werd aangehouden en op het politiebureau bleek uit de ademanalyse een alcoholgehalte van ruim 1,3 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.


*
Opvallend (rij)gedrag

MEPPEL. Door zijn opvallend (rij)gedrag trok een 23 jr. man uit Meppel zaterdagmiddag de aandacht van de politie en belandde uiteindelijk op het politiebureau. Eerst zagen agenten dat de man door het portierraam zijn auto naar binnen klom. Vervolgens reed hij met hoge snelheid weg om op de Keizersgracht een rare draai te maken enkel en alleen om bij kennissen te stoppen. Een controle door de politie leerde al snel dat de man gedronken had. Op het politiebureau werd een alcoholgehalte vastgesteld van 0,65 promille.


*
Geen rijbewijs

ASSEN. Na een korte maar hevige achtervolging, waarbij de politie de hulp kreeg van toevallige passante, werd in de nacht van zaterdag op zondag op de Javastraat in Assen en 20 jr. man uit Hoogeveen aangehouden. Hij had kort daarvoor zonder verlichting in een auto gereden en was, toen de politie hem wilde controleren, er als een haas vandoor gegaan. De reden bleek al snel. Hij heeft geen rijbewijs en hij had gedronken. Bovendien had hij de auto zonder toestemming van een vriend meegenomen. Nadat hij uiteindelijk was gestopt ging de man er lopend vandoor. Bij de achtervolging te voet hielp een vrouw (naam niet bekend) de politie waardoor de man kon worden aangehouden. Op het politiebureau bleek uit de ademanalyse dat het alcoholgehalte van de man echter beneden het toegestane 0,5 promille was. Om er achter te komen of de man ook medicijnen of drugs heeft genomen nam een arts een bloedproef.


*
Dronken man weigert medewerking

EMMEN. Een 35 jr. man uit Emmen weigerde in de nacht van zaterdag op zondag mee te werken aan een ademanalyse. Hij was kort daarvoor rijdend in een auto aangetroffen op de Houtweg. Toen de politie hem een stopteken gaf ging hij er met hoge snelheid vandoor. Tijdens de achtervolging reed hij binnen de bebouwde kom, soms erg slingerend, met snelheden van 100 km per uur. Nadat de politie de auto had klemgereden rolde de zwaar beschonken man bijna uit de auto. Hij werd aangehouden. Op het politiebureau weigerde hij elke medewerking. Ook heeft de man geen rijbewijs.


*
Auto gestolen

MEPPEL. Zaterdagavond werd vanaf een parkeerplaats aan de Woldstraat in Meppel een zwarte Mercedes gestolen. De eigenaar, een 49 jr. man uit Nieuwleusen, had de auto daar tegen 22.00 uur geparkeerd en ontdekte kort na middernacht de diefstal. De waarde van de auto is niet bekend.


*
Inbraak op klaarlichte dag

EMMEN. Terwijl de bewoners even weg waren werd er zaterdag op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan de Holtingerbrink in Emmen. Het is nog niet duidelijk hoe men de woning is binnengedrongen. Er werden o.a. een videorecorder, fototoestel en een tas gestolen.


*
Inbraak in kerk

HOOGEVEEN. In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in de Gereformeerde kerk de Vredehorst aan de Zuidwoldigerweg in Hoogeveen. Men kwam binnen door een raam te forceren. Uit de kerk werden o.a. computers snoep en drank gestolen.


*
Aangehouden voor vernielingen

HOOGEVEEN. Op de Hoofdstraat in Hoogeveen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 24 jr. vrouw uit Geesbrug aan. Zij had kort daarvoor tijdens een onenigheid met een 23 jr. vrouw uit Hollandscheveld een ruit van de auto van deze vrouw vernield. Een vriendin van de aangehouden vrouw maakte zich bij het politiebureau zo kwaad dat ze ook nog eens een deuk trapte in dezelfde auto. Ook deze 26 jr. vrouw uit Hoogeveen werd aangehouden. Na verhoor werden beide vrouwen op vrije voeten gesteld.


*
Drachtige ree verdrinkt na achtervolging door hond

EMMER COMPASCUUM. In een diepe sloot in de omgeving van de Tweede Groenedijk bij Emmer Compascuum is zaterdagavond een drachtige ree verdronken. Het dier, al gehandicapt doordat ze een voorpootje miste, werd achtervolgd door een Duitse Herder van een 58 jr. inwoner van Emmen. De ree sprong uit nood in de sloot. Ze werd meerdere keren door de hond gebeten. Een getuige zag dit alles en joeg de hond uit de sloot. Het reetje was toen al verdronken. De eigenaar had met zijn onaangelijnde honden in de buurt gewandeld. Toen de Herder het reetje had ontdekt zette de hond de achtervolging in en luisterde niet meer naar zijn baas. De politie maakt proces-verbaal op.


*
Duur ritje

ASSEN. Een 35 jr. man uit het Duitse Dortmund heeft zaterdagmiddag een ritje op het TT circuit duur moeten betalen. Na de rit met een bestelbus wilde hij een camping aan De Haar oprijden. Hierbij raakte hij een container die werd vernield. Schade f. 750,-. Daarmee was het echter nog niet gedaan want de gewaarschuwde politie constateerde dat de man gedronken had en hield hem aan. Op het politiebureau werd een alcoholgehalte van 1,9 promille vastgesteld. Hierop kreeg de man van Justitie als bonus nog een transactievoorstel van f. 2500,- opgelegd. De man is de rest van het weekend bezig geweest met het bijeenkrijgen van het geld.


*
Mishandeling

HOOGEVEEN. Twee jongens van 20 en 21 jr. uit Alteveer (Dr) zijn in de nacht van zaterdag op zondag op de Hoofdstraat in Hoogeveen mishandeld door drie nog onbekende jongeren.
De beide jongens fietsten daar en kregen woorden met de drie jongens die daar liepen. Dit ontaardde in een ruzie waarbij de 21 jr. jongen door de drie belagers werd geslagen. Toen zijn vriend hem te hulp kwam kreeg ook hij de volle laag. De 21 jr. jongen werd in het ziekenhuis behandeld. De ander hield een pijnlijk gezicht over aan deze onwelkome ontmoeting. De drie belagers waren verdwenen toen de politie arriveerde en ze werden ook niet meer in de omgeving gevonden.


*
Uit rijdende taxi gesprongen

DALEN. Een 24 jr. man uit Amsterdam is in de nacht van zaterdag op zondag met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht nadat hij op de Hoofdstraat in Dalen uit een rijdende taxi was gesprongen. De jongen, op vakantie in Drenthe en behoorlijk onder invloed, had kort daarvoor in de taxi overgegeven. Hij wilde dit niet opruimen en ook niet voor het schoonmaken betalen. Toen de taxi hierna weer weg reed richting Coevorden, om daar de zaak verder met de man te regelen, opende de Amsterdammer de deur van de taxi en sprong uit het rijdende busje. Hierbij viel hij met zijn hoofd op een stoeprand.


*
Met invalidenkar te water

ASSEN. Twee mannen uit Assen hebben zondagmiddag een 61 jr. invalide plaatsgenoot uit het water van de Vaart in Assen gered. De man reed in zijn invalidenkar over de Vaart Noordzijde. Zijn vrouw fietste met hem mee. Doordat hij met een wiel in de berm kwam verloor hij de controle over zijn kar en reed de Vaart in. Twee voorbijgangers zagen dit gebeuren. Zij bedachten zich niet en haalden de invalide man en zijn kar uit het water. De man werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe