Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 13-05-2001 Mediaberichten zondag 13 mei (16.45 uur)

VENRAY Mishandelingen op uitgaansavond

Venray De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige man uit Venray aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De politie rukte met zeven eenheden uit na een melding van een vechtpartij in een café op de Kruisstraat. De twee betrokkenen bij deze vechtpartij werden door uitsmijters uit het café gezet. Buiten schopten zij vervolgens tegen geparkeerde autos aan. Toen iemand daar wat van zei, werd hij geslagen door de twee. Daarna gingen de twee verdachten terug naar het café en hitsten daar de 23-jarige man uit Venray op voor hen terug te vechten. Deze ging vervolgens door het lint, waarbij hij mensen sloeg. De politie was in staat deze man aan te houden en hoopt via hem achter de identiteit van de twee te komen, die eerder bij de vechtpartijen betrokken waren. Tussen 0.00 en
1.00 waren in Venray veel mensen in en rond de cafés. Het is de politie bekend dat er drie verschillende mishandelingen hebben plaatsgevonden, die los van elkaar lijken te staan. Om de juiste toedracht te ontrafelen is de politie nog op zoek naar getuigen (0900-8844).
VENLO Inbraak via toiletraam

Venlo In een woning aan de Stalbergweg is zondagochtend rond 3.00 uur ingebroken. Twee inbrekers zijn via het toiletraam naar binnen geklommen, waarvoor ze een stoel uit de tuin van de buren hadden gehaald. Vervolgens hebben ze het hele huis doorzocht, totdat één van de bewoners wakker werd. De inbrekers sloegen vervolgens op de vlucht en lieten een deel van de buit achter. Zo stond de tv al op het tuinpad en ook een sieradenkistje werd daar aangetroffen. De politie heeft met een speurhond onmiddellijk uitgebreid naar de daders gezocht. Verder heeft de technische recherche meteen enkele sporen kunnen veilig stellen.
WEERT Zes vandalen aangehouden

Weert De politie heeft zaterdagavond tegen middernacht zes jongens in de leeftijd van 16-17 jaar aangehouden, verdacht van het aanrichten van diverse vernielingen op de Irenelaan, de Nassaulaan en de Beatrixlaan. Op de Beatrixlaan was een telefooncel totaal besmeurd en vernield. Op het bureau bleek dat ze eerder bij andere vernielingen betrokken waren geweest. Op het bureau hadden twee van hen een grote mond en scholden de politieagenten uit. Alle verdachten werden naar de politiecel in Roermond gebracht. De politie heeft hun ouders vervolgens op de hoogte gebracht. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en de jongens zondagmiddag weer in vrijheid gesteld. BLERICK Insluiping in flatwoning

Blerick In een flatwoning aan Antoniuslaan in Blerick hebben een meisje en waarschijnlijk twee volwassenen vrijdagmiddag op slinkse wijze een 76-jarige vrouw beroofd. Het meisje van ongeveer 10 jaar belde aan en wist zon verhaal te vertellen, dat de bejaarde vrouw haar binnenliet. Terwijl ze in de woning waren, stond de voordeur gewoon open. Het kind was in staat de vrouw naar het balkon te leiden, waar ze haar een kwartiertje aan de praat hield. Ondertussen kwamen de twee volwassenen naar binnen. Zij doorzochten de slaapkamer en wisten geld en sieraden buit te maken. De politie zoekt mogelijke aanwijzingen die kan leiden naar de drie daders.
HEGELSOM Vier gewonden bij verkeersongeval

Hegelsom Bij een verkeersongeval op de Tongerloseweg zijn vrijdagmiddag om 14.00 uur een 87-jarige automobilist en zijn 79-jarige vrouw uit Roggel licht gewond geraakt. Hij verleende geen voorrang aan een 38-jarige vrouw uit Deurne op het kruispunt met de Spoorweg. De twee bejaarde bijrijders in deze auto raakten ook lichtgewond. De brandweer moest de 73-jarige moeder van de vrouw uit Deurne uit de auto bevrijden. Haar 69-jarige vader kon op eigen kracht uit de auto komen. Alle betrokkenen werden ter observatie naar het ziekenhuis in Venray gebracht. De voertuigen waren totaal vernield.