Politiebericht Brabant-Noord: Cuijk 13-05-2001 Persbericht district Land van Cuijk

AUTO`S IN BRAND

Vannacht zijn aan de Carmelietenstraat Oost twee auto`s uitgebrand. De eigenaar van een van de auto`s werd wakker van het alarm, toen hij naar buiten keek stond de voorzijde van zijn auto in brand. Toen hij de auto weg wilde rijden, reed hij achter een andere geparkeerde auto, die ook vlam vatte. De brandweer bluste het vuur. Vermoedelijk is de brand aangestoken, de politie heeft de zaak in onderzoek.

HEKWERK VERNIELD

Afgelopen nacht of gisterenavond is de afrastering rond natuurgebied Urlingse Bergen in Sint Anthonis over een lengte van 5 km vernield. De omheining bestaat uit 5 stroomdraden, en op diverse plaatsen zijn deze doorgeknipt. In het gebied loopt een grote kudde schapen alsmede 16 Schotse Hooglanders. Het gebeid was vanwege MKZ afgesloten. Als de dieren toch door de omheining komen, is de kans op ruiming groot, aldus Staatsbosbeheer. De politie verzoekt eventuele getuigen van deze vernielingen te bellen met 0900-8844.

TUINSTOEL GESTOLEN

Uit de tuin van een huis aan de Look te Cuijk is in de nacht van vrijdag op zatrdag een tuinstoel met een waarde van f 500,- gestolen.

WILDPLASSEN

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 17-jarige Cuijkenaar opgepakt. De jongen stond in de Kerkstraat in Haps op straat te urineren, hij kreeg hiervoor een proces-verbaal. Hierbij gaf hij een valse naam op. Daarop werd hij meegenomen naar het bureau, waar hij wederom een valse naam opgaf. Hij werd met een bekeuring van f 100,- (wildplassen) en f 180,- (opgeven valse naam) heengezonden.

RIJDEN ONDER INVLOED

Op de A73 bij Rijkevoort is zaterdagochtend vroeg een 24-jarige man uit Venraij betrapt op rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.